Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοίγει η αγορά, έρχονται και τα ΜΟΤΟταξί!



Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο ως προς την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών ταξί…


Μεγάλες αλλαγές στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών ταξί, κίνητρα επιδότησης έως 100.000 ευρώ για την αγορά ή αναβάθμιση οχημάτων και μειώσεις κομίστρου έως και 20%, φέρνει το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς ταξί που ενέκρινε την Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο.



Το σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αλλά το βλέμμα είναι στραμμένο στον κλάδο των αυτοκινητιστών, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν πολύ σύντομα για την στάση που θα κρατήσουν, απέναντι στη βούληση της κυβέρνησης για ουσιαστική απελευθέρωση.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο «ξεσκονίζει» το νομικό επιτελείο του Συνδικάτου των αυτοκινητιστών ώστε την Τετάρτη να αποφασίσουν και για την γραμμή που θα ακολουθήσουν.


Η μόνη ίσως αναφορά του υπουργείου που ανοίγει παράθυρο βελτιώσεων είναι η πρόβλεψη ότι «για γεωγραφικές περιοχές όπου το Σύνταγμα προβλέπει ότι χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης από το νομοθέτη θα υπάρξουν ιδιαίτερες ρυθμίσεις».


Κατά τα άλλα όπως είχε προαναγγελθεί, η άδεια των οχημάτων θα χορηγείται αποκλειστικά από το κράτος με την καταβολή όμως ιδιαίτερα τσουχτερού παραβόλου που προτείνεται να κυμανθεί από 15.000 έως 40.000 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 5.000 έως 10.000 ευρώ για μοτοσικλέτες.


Πρόκειται για κόστη πολύ «τσιμπημένα» σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, γεγονός που ανεβάζει την επένδυση για τις οργανωμένες επιχειρήσεις που θα θελήσουν να εγκατασταθούν στην αγορά αποκτώντας ένα ικανοποιητικό αριθμό αδειών.


Ο νόμος προβλέπει τη σύσταση ΕΠΕ ή ΑΕ για την εκμετάλλευση του μεταφορικού έργου. Δικαίωμα σύστασης επιχειρήσεων θα έχουν και εταιρίες που είναι σε κράτη –μέλη της ΕΕ αρκεί να συστήσουν υποκατάστημα στην Ελλάδα.


Ωστόσο, από το υπουργείο επισημαίνουν ότι το ύψος του παραβόλου θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης. Για κάθε επιπλέον όχημα το παράβολο καθορίζεται στο 80% της αξίας του για τα αυτοκίνητα και στο 20% για τις μοτοσικλέτες που θα χρησιμοποιούνται για το μεταφορικό έργο. Για την ανανέωση της άδειας το παράβολο υπέρ του δημοσίου θα είναι 200 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα για τις μοτοσικλέτες.


Το νομοσχέδιο δημιουργεί μια νέα αγορά την οποία ονομάζει αγορά «Ειδικής Μίσθωσης» και στην οποία θα ενταχθούν αυτοκίνητα και για πρώτη φορά μοτοσικλέτες δημόσιας χρήσης με ελεύθερη διαπραγμάτευση κομίστρου. Τα οχήματα θα είναι έως εννέα θέσεων και με κράτηση που θα γίνεται μέσω τηλεφώνου ή internet χωρίς περιορισμό έδρας και απαγόρευση επιβίβασης πελάτη από το δρόμο ή τις πιάτσες και θα καλύπτουν πανελλαδική εξυπηρέτηση. Θα μπορούν επίσης να μετασκευάζονται για να εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες.


Τα νέα αυτοκίνητα ταξί και τα οχήματα Ειδικής Μίσθωσης θα είναι καινούρια αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (πιστοποίηση EURO 5 κατ’ ελάχιστο) και θα διαθέτουν υποχρεωτικά πρόσβαση στο διαδίκτυο και τηλεόραση. Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζονται από την κυβέρνηση διάφορα μοντέλα χρηματοδότησης.


Οι υπάρχοντες κάτοχοι αδειών και οι νυν οδηγοί χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ μέσα από πρόγραμμα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, με ποσό έως 100.000 ευρώ ανά άδεια για αγορά νέου οχήματος και την αναβάθμιση του υπάρχοντος. Η επιδότηση προβλέπεται να φτάσει ως και το 55% του οχήματος εφόσον πληροί κανόνες καθαρής τεχνολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.


Η άδεια θα ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια και είναι αμεταβίβαστη, με στόχο να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η μαύρη αγορά αδειών που αφαιρεί από το κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπεται επίσης ότι μέχρι τα 60 έτη η άδεια ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια και μετά κάθε ένα χρόνο.


Οι κάτοχοι σήμερα μισής άδειας ταξί θα μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν μία άδεια. Για τους ιδιοκτήτες ταξί που απέκτησαν άδειες τα τελευταία 3-7 χρόνια προβλέπονται ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις που θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.


Τέλος, συστήνεται επιτροπή επιστημονικού κύρους με αντικείμενο την παρακολούθηση εφαρμογής του νόμου και της ροής των νέων αδειών, την επεξεργασία προτάσεων με τη συμπλήρωση έξι μηνών από την πλήρη εφαρμογή του νόμου και τη διασφάλιση συνθηκών ελεύθερου ανταγωνισμού για την αποφυγή καρτέλ με υποχρέωση καταγγελίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:

Συνέντευξη Ραπτάκη: "Δεν θα κάνω χαρούμενους τους τοπικούς πολιτικούς κομπογιαννίτες"

Σε σημερινή συνάντηση, που είχαμε με τον κο Σπύρο Ραπτάκη, του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τους λόγους παραίτησής του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Ο κος Ραπτάκης στα όσα μας είπε ήταν πραγματικός χείμαρρος αναλύοντάς μας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του αυτή. Μας επιβεβαίωσε δε ότι την παραίτηση του αυτή την έχει αποστείλει και εγγράφως προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και την απόφασή του αυτή την θεωρεί αμετάκλητη.
Χαρακτηριστικά από την όλη συζήτηση που είχαμε μαζί του ξεχωρίζουμε τα εξής: "Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική ούτε για να γίνω γνωστός, ούτε να αποκτήσω αίγλη και φήμη, ούτε για να απολαύσω οφίτσια και καρέκλες, τα οποία και αυτά απόλαυσα με το σπαθί μου. Μπήκα στην πολιτική για να προσφέρω, όπως ήδη πρόσφερα τα 15 προηγούμενα χρόνια, που δεν είχα ασχοληθεί με τα κοινά. Οι λόγοι που με οδήγησαν στο να παραιτηθώ τόσο από Δ.Σ. όσο και από επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, είναι το γεγονός ότι περιστοιχιζόμουν από ανθρώπους, οι οποίοι μην έχοντας προσφέρει ούτε το 1/10 απ' όσα έχω προσφέρει εγώ, ασχολούνται με τα κοινά και οδηγούν τον τόπο με τις πράξεις τους, τις συμπεριφορές τους και τις ενέργειές τους πίσω γιατί απλά δεν έχουν τα προσόντα. Άνθρωποι, που αφού έκλεισαν τον εργασιακό τους κύκλο, απέκτησαν εφάπαξ και συνταξάρες, ήλθαν σε τούτον τον τόπο κουνώντας μας χαϊμαλιά και χάντρες λες και εμείς ήμασταν Αφρικανοί ιθαγενείς την εποχή των ανακαλύψεων να μας πείσουν ότι αυτοί μπορούν να μας διοικήσουν, ότι αυτοί έχουν τον ορθό λόγο, την ορθή σκέψη και τις λύσεις εκείνες τις οποίες ο τόπος μας έχει ανάγκη. Άνθρωποι, οι οποίοι το μόνο πράγμα που είχαν ως τότε που ασχολήθηκαν με τα την πολιτική κάνει, ήταν να μην έχουν βάλει πέτρα στην πέτρα για τον τόπο τους, να μην έχουν κοινωνική ενασχόληση με τον τόπο τους, και το μόνο που έπρατταν συστηματικά ήταν να είναι δεκανίκια Δημάρχων και υποψηφίων Δημάρχων. Άνθρωποι που μπροστά στα πολιτικά τους και κοινωνικά τους σχέδια και σχεδιασμούς δίχασαν την κοινωνία και δεν δίστασαν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Άνθρωποι, οι οποίοι μετά το πέρας του εργασιακού τους βίου ξύπνησαν ένα πρωί θέλοντας να γίνουν Δήμαρχοι την ώρα που ούτε τα τυπικά αλλά ούτε και τα ουσιαστικά προσόντα έχουν. Άνθρωποι, που φοβήθηκαν να βγάλουν στην δημοσιότητα έως και το βιογραφικό τους για να μην δει ο κόσμος την έλλειψη που έχουν ακόμη και σε τυπικές γνώσεις. Άνθρωποι, που δήθεν επικεφαλής συνδυασμών ασκούν μικροπολιτική στις πλατείες με λαϊκισμούς και ανευθυνότητα και δεν έχουν την δύναμη να συντάξουν ούτε μια επιστολή. Άνθρωποι που κηδεμονεύονται αγρίως και έχουν ξεπουλήσει την πολιτική τους παρουσία σε πολιτικά γραφεία πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την έως τότε πολιτική τους ιδεολογία την οποία δήθεν υπηρέτησαν ως την στιγμή εκείνη.

Βαρέθηκα όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες του Δ.Σ. οι οποίοι στα πλαίσια της δικής τους Δημοκρατίας διακατέχονται από ένα σκληρό φασισμό απέναντι σε πρόσωπα και συμπεριφορές. Είναι αυτοί που τόλμησαν να με αποκαλούν πουλημένο, τσιράκι του Μπουροδήμου, και άλλα τέτοια κατά καιρούς, θέλοντας με αυτή τους την γελοία συμπεριφορά να με παρασύρουν μαζί τους, να με εκβιάσουν, προκειμένου να ικανοποιήσω τα δικά τους συμφέροντα. Βαρέθηκα όλους αυτούς, οι οποίοι μπροστά στα πολιτικά τους και τα ιδιωτικά τους συμφέροντα δεν σέβονται κανέναν και προσπαθούν να μειώσουν όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη από αυτούς φτάνοντας ακόμη και σε αίσχη. Βαρέθηκα όλους αυτούς, οι οποίοι ένα θέμα όπως το θέμα των υπαλλήλων του Δήμου το χειρίστηκαν με ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα και το μετέτρεψαν σε τραγέλαφο την ώρα που θα μπορούσε να έχει λυθεί μέσα από καλή πίστη, συναίνεση, διάλογο. Βαρέθηκα όλους αυτούς που πίσω από αυτό το θέμα οχυρώνουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, ώστε να είναι και πάλι υποψήφιοι δημιουργώντας πολιτικές εντάσεις και τίποτα περισσότερο υποκινώντας ακραίες καταστάσεις μην λαμβάνοντας υπόψιν τους τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις ανάγκες των οικογενειών τους, αλλά στην ουσία ''χτίζουν'' το δήθεν πολιτικό τους προφίλ.
Τέλος βαρέθηκα όλους αυτούς, που ενώ δεν έχουν κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι τους να προσφέρουν στον πλησίον τους, είναι αγοραίοι τιμητές προσώπων και κοινωνικών ομάδων. Για να πω την ακριβή έκφραση δεν τους βαρέθηκα, τους σιχάθηκα.
Σε ότι αφορά τα υπονοούμενα δήθεν ποινικών μου ευθυνών για τις προσλήψεις των εργαζομένων όταν ήμουν πρόεδρος της ΔΕΠΑΜ, δηλώνω για ακόμη μία φορά ότι ουδείς δικαστής με κάλεσε για να απολογηθώ. Αλλά και αν με καλέσει θα είμαι εδώ και θα τον περιμένω.
Από την άλλη είμαι πολύ υπερήφανος, γιατί έβαλα την υπογραφή μου, ώστε κάποιοι συμπολίτες μου και συνάνθρωποι μου πέραν από κριτήρια, κανόνες κτλ και με βάση τα στοιχεία που είχα στα χέρια μου απέκτησαν εργασιακή σχέση και στήριξαν τις οικογένειες τους. Πολλοί δε δημιούργησαν και οικογένειες λόγω αυτής της εργασιακής σχέσης. Και όλα αυτά είναι απάντηση σε όλους αυτούς που με ελαφρά την καρδία και όντας βολεμένοι με ότι αυτό συνεπάγεται μιλούν με ελαφρά την καρδία για απολύσεις εις βάρος των ανθρώπων αυτών. Αν ήταν τα παιδιά τους στη θέση αυτών των εργαζομένων θα συμπεριφέρονταν έτσι; Αν πάλι ο σχεδιασμός, όπως ακούγεται είναι να φύγουν αυτοί και να έλθουν άλλοι, αυτό αποτελεί δείγμα τιμιότητας και ανθρωπιάς ή ξεπεσμό και υστεροβουλία;
Για όλους αυτούς τους λόγους παραιτήθηκα. Γιατί όπως ξανά έχω πει η μοναδική μου περιουσία σε αυτή την ζωή είναι η τιμή μου και η οικογένειά μου.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κο Μπουορδήμο μέχρι την τώρα συνεργασία μας με τις όποιες συμφωνίες και διαφωνίες αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι αντιλαμβάνονταν τον τρόπο σκέψης μου και συνεργάστηκα άψογα μαζί τους, τους εκατοντάδες πολίτες που με ψήφισαν και με έστειλαν για τρίτη φορά στο Δ.Σ. Σε αυτούς οφείλω τα περισσότερα. Τον κο Θανάση Καλαβρή, που με τίμησε με το να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, έναν άνθρωπο μορφωμένο, συνειδητοποιημένο, επιστήμονα στον τομέα του και άμεμπτου ηθικής, σοβαρού ανθρώπου και οικογενειάρχη.
Επίσης δηλώνω ότι με αυτή μου την ενέργεια το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φεύγω από την πολιτική. Δεν θα κάνω χαρούμενους κάποιους τοπικούς κομπογιαννίτες, οι οποίοι νομίζουν ότι θα τα ισοπεδώσουν όλα και στο τέλος θα επιβιώσουν αυτοί. Τους λέω από τώρα ότι η πορεία τους στην πολιτική σκηνή έχει ήδη λήξει.

Γιώργος Ψαθάς: "Ο τόπος μας στενάζει κάτω από ένα πλήθος διογκωμένων προβλημάτων"



Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων «Δημιουργία – Όραμα – Συνείδηση» στην οποία αναφέρει:

Μέσα σε ένα 8μηνο, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, ο τόπος μας στενάζει κάτω από ένα πλήθος διογκωμένων προβλημάτων και επικίνδυνων αδιεξόδων, τα οποία δεν οφείλονται μόνο στην απάθεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της νέας ηγεσίας του Δήμου μας, αλλά και στις υπόγειες πολιτικές επιλογές της, στις σκοτεινές μεθοδεύσεις και τις μεροληπτικές σκοπιμότητες, που καλλιεργούν ένα πρωτοφανές κλίμα ρεβανσισμού, εκφοβισμού και εκβιασμού των "μη ημετέρων" δημοτών.
Δυστυχώς, έχουν εμφανιστεί και ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι "δημοσιογράφοι", οι οποίοι όλο αυτό διάστημα δεν κάνουν άλλο από το να διασπείρουν παραπληροφόρηση και να παραποιούν τα αντικειμενικά γεγονότα, λασπολογώντας τη μείζονα αντιπολίτευση και γλείφοντας τους δημοτικούς άρχοντες, χωρίς να έχουν συνείδηση του μεγέθους της βλάβης που προξενούν στο κοινωνικό σύνολο.
Υπ' αυτές τις τραγικά απελπιστικές συνθήκες που επικρατούν πλέον στον Δήμο μας, έχουμε πολιτικό και ηθικό καθήκον προς τους συμπολίτες μας να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στη συστηματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική αδικία που έχει αδίστακτα επιβάλλει η νέα δημοτική αρχή.

Αναφερόμενοι με στοιχεία σε συγκεκριμένα ζητήματα, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε ακολούθως μια σειρά κρίσιμων και οδυνηρών για τον τόπο μας προβλημάτων, για τα οποία αποκλειστικοί υπαίτιοι είναι οι σημερινοί δημοτικοί μας άρχοντες:
- Στον τομέα της καθαριότητας επικρατεί το χάος, καθώς τα συσσωρευόμενα αστικά απορρίμματα συνιστούν μόνιμο πια ντεκόρ σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές και μόνο περιστασιακά (και μάλιστα επιλεκτικά) συμβαίνει να απομακρύνονται. Εκτός αυτού, οι κάδοι παραμένουν σε κάθε περίπτωση άπλυτοι, έχοντας μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, με ευθύνη της δημοτικής αρχής σχηματίστηκαν και παράνομοι σκουπιδότοποι, όπως αυτός στο Σκληρό των Ψαχνών, δίπλα στις εργατικές κατοικίες και απέναντι από το Τ.Ε.Ι., που αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία των δημοτών, αλλά και δυσφήμηση για τον τόπο μας. Αλλά και στους αγωγούς αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων δεν γίνεται η προβλεπόμενη απεντόμωση και μυοκτονία, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε αποικίες παρασίτων και τρωκτικών.
- Όσον αφορά στο ζήτημα της ύδρευσης, κυρίως των Ψαχνών και της Καστέλλας, ο νέος δήμαρχος υποσχόταν προεκλογικά την ουσιαστική αντιμετώπισή του, αλλά σήμερα η μόνη λύση που προτείνει και εφαρμόζει με συνέπεια είναι η... ανυδρία! Οι κάτοικοι υποχρεούνται έτσι να διαβιώνουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, χωρίς σταγόνα νερό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αλλά και τις βραδινές ώρες, ενώ η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα, χωρίς συναίσθηση των τεράστιων ευθυνών της και χωρίς καν να δίνει τις στοιχειώδεις εξηγήσεις στους αναξιοπαθούντες δημότες.
- Σε σχέση με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ, είναι σκανδαλώδης η στάση της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι έχει εξελιχθεί σε υπερασπιστή των συμφερόντων της εταιρείας εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας. Αδιαφορώντας προκλητικά για τη σωρεία των παραβάσεων που διαπράττει η εταιρεία και αντί να καταγγέλλουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματά της στη Μεσσαπία και τον Ευβοϊκό, ο δήμαρχος και το επιτελείο του εφευρίσκουν παρασκηνιακούς τρόπους να της παραχωρούν και δικαιώματα παρέμβασης στα πράγματα του Δήμου. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της εξαργύρωσης προεκλογικών γραμματίων, "βόλεψε" η δημοτική αρχή και 43 άτομα από τους κόλπους της εταιρείας σε διάφορες θέσεις, καταστρατηγώντας τις νόμιμες διαδικασίες και παραβιάζοντας κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.
- Άλλη μεγάλη, ανοιχτή πληγή συνιστά η απάνθρωπη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους στον Δήμο και τις Δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίοι χωρίς να φταίνε σε τίποτα αντιμετωπίζονται με εχθρότητα και απαξίωση, υπό την εκκωφαντική σιωπή του Συμπαραστάτη του δημότη. Οι 33 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΜ και ΔΗΚΕΜΕ, που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, έχουν διά μιας παροπλιστεί και υποβιβαστεί σε β' κατηγορίας πολίτες, παραμένοντας επί πολλούς μήνες απλήρωτοι. Κι αυτά συμβαίνουν ενώ οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν πλέον δικαιωθεί με σχετική απόφαση της Περιφέρειας. Αλλά ο δήμαρχος αψηφά και την απόφαση και τα δίκαια των εργαζομένων, έχοντας ως στόχο την απομάκρυνσή τους και μόνο, προκειμένου να "χαρίσει" τις θέσεις εργασίας σε ευνοουμένους του. Με ανάλογα κριτήρια και εν κρυπτώ, έγινε πρόσφατα και η πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων με δίμηνη σύμβαση για τον Παιδικό σταθμό.
- Σχετικά δε με την τοξική ρύπανση της περιοχής μας, ο δήμαρχος επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία και αντί να επιδιώκει την απομάκρυνση των βιομηχανικών αποβλήτων, έσπευσε να δικαιολογήσει την Υπερπεριφερειάρχη, κα Γερακούδη, η οποία στις αρχές του χρόνου ακύρωσε αναιτιολόγητα την απόφαση της αποκομιδής τους.
Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον Δήμο μας, όπου ο δήμαρχος και οι συν αυτώ ακυρώνουν μεθοδικά τις πολιτικές, κοινωνικές και ηθικές αξίες. Για τούτο, καλώντας το λαό σε εγρήγορση, απαιτούμε να λογοδοτήσουν και να αποκατασταθεί άμεσα η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η διαφάνεια, η εντιμότητα, η περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση στην τοπική μας αυτοδιοίκηση.

Ψαχνά, 5-9-2011
Για τον Συνδυασμό "Δημιουργία-Όραμα-Συνείδηση"
Γιώργος Ψαθάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com