Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργος Ψαθάς: "Ο τόπος μας στενάζει κάτω από ένα πλήθος διογκωμένων προβλημάτων"



Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων «Δημιουργία – Όραμα – Συνείδηση» στην οποία αναφέρει:

Μέσα σε ένα 8μηνο, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, ο τόπος μας στενάζει κάτω από ένα πλήθος διογκωμένων προβλημάτων και επικίνδυνων αδιεξόδων, τα οποία δεν οφείλονται μόνο στην απάθεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της νέας ηγεσίας του Δήμου μας, αλλά και στις υπόγειες πολιτικές επιλογές της, στις σκοτεινές μεθοδεύσεις και τις μεροληπτικές σκοπιμότητες, που καλλιεργούν ένα πρωτοφανές κλίμα ρεβανσισμού, εκφοβισμού και εκβιασμού των "μη ημετέρων" δημοτών.
Δυστυχώς, έχουν εμφανιστεί και ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι "δημοσιογράφοι", οι οποίοι όλο αυτό διάστημα δεν κάνουν άλλο από το να διασπείρουν παραπληροφόρηση και να παραποιούν τα αντικειμενικά γεγονότα, λασπολογώντας τη μείζονα αντιπολίτευση και γλείφοντας τους δημοτικούς άρχοντες, χωρίς να έχουν συνείδηση του μεγέθους της βλάβης που προξενούν στο κοινωνικό σύνολο.
Υπ' αυτές τις τραγικά απελπιστικές συνθήκες που επικρατούν πλέον στον Δήμο μας, έχουμε πολιτικό και ηθικό καθήκον προς τους συμπολίτες μας να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στη συστηματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική αδικία που έχει αδίστακτα επιβάλλει η νέα δημοτική αρχή.

Αναφερόμενοι με στοιχεία σε συγκεκριμένα ζητήματα, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε ακολούθως μια σειρά κρίσιμων και οδυνηρών για τον τόπο μας προβλημάτων, για τα οποία αποκλειστικοί υπαίτιοι είναι οι σημερινοί δημοτικοί μας άρχοντες:
- Στον τομέα της καθαριότητας επικρατεί το χάος, καθώς τα συσσωρευόμενα αστικά απορρίμματα συνιστούν μόνιμο πια ντεκόρ σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές και μόνο περιστασιακά (και μάλιστα επιλεκτικά) συμβαίνει να απομακρύνονται. Εκτός αυτού, οι κάδοι παραμένουν σε κάθε περίπτωση άπλυτοι, έχοντας μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, με ευθύνη της δημοτικής αρχής σχηματίστηκαν και παράνομοι σκουπιδότοποι, όπως αυτός στο Σκληρό των Ψαχνών, δίπλα στις εργατικές κατοικίες και απέναντι από το Τ.Ε.Ι., που αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία των δημοτών, αλλά και δυσφήμηση για τον τόπο μας. Αλλά και στους αγωγούς αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων δεν γίνεται η προβλεπόμενη απεντόμωση και μυοκτονία, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε αποικίες παρασίτων και τρωκτικών.
- Όσον αφορά στο ζήτημα της ύδρευσης, κυρίως των Ψαχνών και της Καστέλλας, ο νέος δήμαρχος υποσχόταν προεκλογικά την ουσιαστική αντιμετώπισή του, αλλά σήμερα η μόνη λύση που προτείνει και εφαρμόζει με συνέπεια είναι η... ανυδρία! Οι κάτοικοι υποχρεούνται έτσι να διαβιώνουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, χωρίς σταγόνα νερό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αλλά και τις βραδινές ώρες, ενώ η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα, χωρίς συναίσθηση των τεράστιων ευθυνών της και χωρίς καν να δίνει τις στοιχειώδεις εξηγήσεις στους αναξιοπαθούντες δημότες.
- Σε σχέση με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ, είναι σκανδαλώδης η στάση της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι έχει εξελιχθεί σε υπερασπιστή των συμφερόντων της εταιρείας εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας. Αδιαφορώντας προκλητικά για τη σωρεία των παραβάσεων που διαπράττει η εταιρεία και αντί να καταγγέλλουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματά της στη Μεσσαπία και τον Ευβοϊκό, ο δήμαρχος και το επιτελείο του εφευρίσκουν παρασκηνιακούς τρόπους να της παραχωρούν και δικαιώματα παρέμβασης στα πράγματα του Δήμου. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της εξαργύρωσης προεκλογικών γραμματίων, "βόλεψε" η δημοτική αρχή και 43 άτομα από τους κόλπους της εταιρείας σε διάφορες θέσεις, καταστρατηγώντας τις νόμιμες διαδικασίες και παραβιάζοντας κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.
- Άλλη μεγάλη, ανοιχτή πληγή συνιστά η απάνθρωπη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους στον Δήμο και τις Δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίοι χωρίς να φταίνε σε τίποτα αντιμετωπίζονται με εχθρότητα και απαξίωση, υπό την εκκωφαντική σιωπή του Συμπαραστάτη του δημότη. Οι 33 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΜ και ΔΗΚΕΜΕ, που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, έχουν διά μιας παροπλιστεί και υποβιβαστεί σε β' κατηγορίας πολίτες, παραμένοντας επί πολλούς μήνες απλήρωτοι. Κι αυτά συμβαίνουν ενώ οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν πλέον δικαιωθεί με σχετική απόφαση της Περιφέρειας. Αλλά ο δήμαρχος αψηφά και την απόφαση και τα δίκαια των εργαζομένων, έχοντας ως στόχο την απομάκρυνσή τους και μόνο, προκειμένου να "χαρίσει" τις θέσεις εργασίας σε ευνοουμένους του. Με ανάλογα κριτήρια και εν κρυπτώ, έγινε πρόσφατα και η πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων με δίμηνη σύμβαση για τον Παιδικό σταθμό.
- Σχετικά δε με την τοξική ρύπανση της περιοχής μας, ο δήμαρχος επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία και αντί να επιδιώκει την απομάκρυνση των βιομηχανικών αποβλήτων, έσπευσε να δικαιολογήσει την Υπερπεριφερειάρχη, κα Γερακούδη, η οποία στις αρχές του χρόνου ακύρωσε αναιτιολόγητα την απόφαση της αποκομιδής τους.
Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον Δήμο μας, όπου ο δήμαρχος και οι συν αυτώ ακυρώνουν μεθοδικά τις πολιτικές, κοινωνικές και ηθικές αξίες. Για τούτο, καλώντας το λαό σε εγρήγορση, απαιτούμε να λογοδοτήσουν και να αποκατασταθεί άμεσα η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η διαφάνεια, η εντιμότητα, η περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση στην τοπική μας αυτοδιοίκηση.

Ψαχνά, 5-9-2011
Για τον Συνδυασμό "Δημιουργία-Όραμα-Συνείδηση"
Γιώργος Ψαθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com