Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Ραπτάκη: "Δεν θα κάνω χαρούμενους τους τοπικούς πολιτικούς κομπογιαννίτες"

Σε σημερινή συνάντηση, που είχαμε με τον κο Σπύρο Ραπτάκη, του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τους λόγους παραίτησής του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Ο κος Ραπτάκης στα όσα μας είπε ήταν πραγματικός χείμαρρος αναλύοντάς μας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του αυτή. Μας επιβεβαίωσε δε ότι την παραίτηση του αυτή την έχει αποστείλει και εγγράφως προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και την απόφασή του αυτή την θεωρεί αμετάκλητη.
Χαρακτηριστικά από την όλη συζήτηση που είχαμε μαζί του ξεχωρίζουμε τα εξής: "Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική ούτε για να γίνω γνωστός, ούτε να αποκτήσω αίγλη και φήμη, ούτε για να απολαύσω οφίτσια και καρέκλες, τα οποία και αυτά απόλαυσα με το σπαθί μου. Μπήκα στην πολιτική για να προσφέρω, όπως ήδη πρόσφερα τα 15 προηγούμενα χρόνια, που δεν είχα ασχοληθεί με τα κοινά. Οι λόγοι που με οδήγησαν στο να παραιτηθώ τόσο από Δ.Σ. όσο και από επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, είναι το γεγονός ότι περιστοιχιζόμουν από ανθρώπους, οι οποίοι μην έχοντας προσφέρει ούτε το 1/10 απ' όσα έχω προσφέρει εγώ, ασχολούνται με τα κοινά και οδηγούν τον τόπο με τις πράξεις τους, τις συμπεριφορές τους και τις ενέργειές τους πίσω γιατί απλά δεν έχουν τα προσόντα. Άνθρωποι, που αφού έκλεισαν τον εργασιακό τους κύκλο, απέκτησαν εφάπαξ και συνταξάρες, ήλθαν σε τούτον τον τόπο κουνώντας μας χαϊμαλιά και χάντρες λες και εμείς ήμασταν Αφρικανοί ιθαγενείς την εποχή των ανακαλύψεων να μας πείσουν ότι αυτοί μπορούν να μας διοικήσουν, ότι αυτοί έχουν τον ορθό λόγο, την ορθή σκέψη και τις λύσεις εκείνες τις οποίες ο τόπος μας έχει ανάγκη. Άνθρωποι, οι οποίοι το μόνο πράγμα που είχαν ως τότε που ασχολήθηκαν με τα την πολιτική κάνει, ήταν να μην έχουν βάλει πέτρα στην πέτρα για τον τόπο τους, να μην έχουν κοινωνική ενασχόληση με τον τόπο τους, και το μόνο που έπρατταν συστηματικά ήταν να είναι δεκανίκια Δημάρχων και υποψηφίων Δημάρχων. Άνθρωποι που μπροστά στα πολιτικά τους και κοινωνικά τους σχέδια και σχεδιασμούς δίχασαν την κοινωνία και δεν δίστασαν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Άνθρωποι, οι οποίοι μετά το πέρας του εργασιακού τους βίου ξύπνησαν ένα πρωί θέλοντας να γίνουν Δήμαρχοι την ώρα που ούτε τα τυπικά αλλά ούτε και τα ουσιαστικά προσόντα έχουν. Άνθρωποι, που φοβήθηκαν να βγάλουν στην δημοσιότητα έως και το βιογραφικό τους για να μην δει ο κόσμος την έλλειψη που έχουν ακόμη και σε τυπικές γνώσεις. Άνθρωποι, που δήθεν επικεφαλής συνδυασμών ασκούν μικροπολιτική στις πλατείες με λαϊκισμούς και ανευθυνότητα και δεν έχουν την δύναμη να συντάξουν ούτε μια επιστολή. Άνθρωποι που κηδεμονεύονται αγρίως και έχουν ξεπουλήσει την πολιτική τους παρουσία σε πολιτικά γραφεία πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την έως τότε πολιτική τους ιδεολογία την οποία δήθεν υπηρέτησαν ως την στιγμή εκείνη.

Βαρέθηκα όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες του Δ.Σ. οι οποίοι στα πλαίσια της δικής τους Δημοκρατίας διακατέχονται από ένα σκληρό φασισμό απέναντι σε πρόσωπα και συμπεριφορές. Είναι αυτοί που τόλμησαν να με αποκαλούν πουλημένο, τσιράκι του Μπουροδήμου, και άλλα τέτοια κατά καιρούς, θέλοντας με αυτή τους την γελοία συμπεριφορά να με παρασύρουν μαζί τους, να με εκβιάσουν, προκειμένου να ικανοποιήσω τα δικά τους συμφέροντα. Βαρέθηκα όλους αυτούς, οι οποίοι μπροστά στα πολιτικά τους και τα ιδιωτικά τους συμφέροντα δεν σέβονται κανέναν και προσπαθούν να μειώσουν όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη από αυτούς φτάνοντας ακόμη και σε αίσχη. Βαρέθηκα όλους αυτούς, οι οποίοι ένα θέμα όπως το θέμα των υπαλλήλων του Δήμου το χειρίστηκαν με ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα και το μετέτρεψαν σε τραγέλαφο την ώρα που θα μπορούσε να έχει λυθεί μέσα από καλή πίστη, συναίνεση, διάλογο. Βαρέθηκα όλους αυτούς που πίσω από αυτό το θέμα οχυρώνουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, ώστε να είναι και πάλι υποψήφιοι δημιουργώντας πολιτικές εντάσεις και τίποτα περισσότερο υποκινώντας ακραίες καταστάσεις μην λαμβάνοντας υπόψιν τους τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις ανάγκες των οικογενειών τους, αλλά στην ουσία ''χτίζουν'' το δήθεν πολιτικό τους προφίλ.
Τέλος βαρέθηκα όλους αυτούς, που ενώ δεν έχουν κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι τους να προσφέρουν στον πλησίον τους, είναι αγοραίοι τιμητές προσώπων και κοινωνικών ομάδων. Για να πω την ακριβή έκφραση δεν τους βαρέθηκα, τους σιχάθηκα.
Σε ότι αφορά τα υπονοούμενα δήθεν ποινικών μου ευθυνών για τις προσλήψεις των εργαζομένων όταν ήμουν πρόεδρος της ΔΕΠΑΜ, δηλώνω για ακόμη μία φορά ότι ουδείς δικαστής με κάλεσε για να απολογηθώ. Αλλά και αν με καλέσει θα είμαι εδώ και θα τον περιμένω.
Από την άλλη είμαι πολύ υπερήφανος, γιατί έβαλα την υπογραφή μου, ώστε κάποιοι συμπολίτες μου και συνάνθρωποι μου πέραν από κριτήρια, κανόνες κτλ και με βάση τα στοιχεία που είχα στα χέρια μου απέκτησαν εργασιακή σχέση και στήριξαν τις οικογένειες τους. Πολλοί δε δημιούργησαν και οικογένειες λόγω αυτής της εργασιακής σχέσης. Και όλα αυτά είναι απάντηση σε όλους αυτούς που με ελαφρά την καρδία και όντας βολεμένοι με ότι αυτό συνεπάγεται μιλούν με ελαφρά την καρδία για απολύσεις εις βάρος των ανθρώπων αυτών. Αν ήταν τα παιδιά τους στη θέση αυτών των εργαζομένων θα συμπεριφέρονταν έτσι; Αν πάλι ο σχεδιασμός, όπως ακούγεται είναι να φύγουν αυτοί και να έλθουν άλλοι, αυτό αποτελεί δείγμα τιμιότητας και ανθρωπιάς ή ξεπεσμό και υστεροβουλία;
Για όλους αυτούς τους λόγους παραιτήθηκα. Γιατί όπως ξανά έχω πει η μοναδική μου περιουσία σε αυτή την ζωή είναι η τιμή μου και η οικογένειά μου.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κο Μπουορδήμο μέχρι την τώρα συνεργασία μας με τις όποιες συμφωνίες και διαφωνίες αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι αντιλαμβάνονταν τον τρόπο σκέψης μου και συνεργάστηκα άψογα μαζί τους, τους εκατοντάδες πολίτες που με ψήφισαν και με έστειλαν για τρίτη φορά στο Δ.Σ. Σε αυτούς οφείλω τα περισσότερα. Τον κο Θανάση Καλαβρή, που με τίμησε με το να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, έναν άνθρωπο μορφωμένο, συνειδητοποιημένο, επιστήμονα στον τομέα του και άμεμπτου ηθικής, σοβαρού ανθρώπου και οικογενειάρχη.
Επίσης δηλώνω ότι με αυτή μου την ενέργεια το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φεύγω από την πολιτική. Δεν θα κάνω χαρούμενους κάποιους τοπικούς κομπογιαννίτες, οι οποίοι νομίζουν ότι θα τα ισοπεδώσουν όλα και στο τέλος θα επιβιώσουν αυτοί. Τους λέω από τώρα ότι η πορεία τους στην πολιτική σκηνή έχει ήδη λήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com