Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στη Συνάντηση Εργασίας για το ΤΕΙ

Σε συνέχεια του πάγιου αιτήματος των τοπικών φορέων και των συλλόγων της περιοχής του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για τη διενέργεια ενός ουσιαστικού διαλόγου σχετικά με θέματα που αφορούν στο ίδρυμα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας το οποίο λειτουργεί στην πόλη των Ψαχνών, θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Εργασίας την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Ιδρύματος στα Ψαχνά στις 11:00.

Στη Συνάντηση Εργασίας θα συμμετέχει και ο κ. Τάσος Κουράκης, Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ενώ το παρών θα δώσει και ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων που θα επιδιώξει για ακόμη μια φορά να διεκδικήσει δυναμικά την αναβάθμιση του ΤΕΙ.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν είναι μόνον τα λειτουργικά ζητήματα ή οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές που ταλαιπωρούν τόσο τους σπουδαστές όσο και το προσωπικό του ΤΕΙ, και που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Αυτό που, επίσης, προέχει είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών των Σχολών και των Τμημάτων που φιλοξενούνται από το ΤΕΙ, ώστε τα προσόντα των αποφοίτων να μπορούν να ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στις απαιτήσεις της εποχής και της αγοράς εργασίας.

Είναι αυτονόητη η ανάγκη δε, σε ένα δήμο όπως ο δικός μας όπου η παρουσία του πρωτογενούς τομέα είναι ιδιαίτερα δυναμική σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της περιοχής, να διερευνηθεί ενδελεχώς η προοπτική για τη δημιουργία ενός νέου Τμήματος, το πρόγραμμα σπουδών του οποίου θα επιδιώκει την άρτια σύνδεση της παραγωγικότητας με την ανώτερη εκπαίδευση. Μόνον έτσι θα καταφέρουμε από κοινού να διαφυλάξουμε την πρόοδο της τοπικής οικονομίας με τη συμβολή της επιστήμης, αλλά και τη συγκράτηση της νεολαίας μας που απογοητευμένη αναζητά τρόπους διεξόδου από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.


Ο Δήμαρχος
Διρφύων – Μεσσαπίων

Γεώργιος Ψαθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com