Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Όλα έτοιμα για το κόμμα της Ντόρας που έχει οργανωθεί και μέσω Ίντερνετ στο www.21noemvriou.gr.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κόσμου του Επενδυτή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα διαβάσει τη διακήρυξη του νέου της κόμματος την 21η Νοεμβρίου στο θέατρο Badminton και θα προσκαλέσει όσους θα βρεθούν στην αρένα να την υπογράψουν. Το επιτελείο της εκτιμά ότι την θα δώσουν το παρόν πάνω από 3.000 άνθρωποι, ενώ την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος.

Τις ώρες μέχρι την ίδρυση του κόμματος που θα γίνει στις 11 το πρωί μετρά το ηλεκτρονικό ρολόι της ιστοσελίδας, η οποία φιλοξενεί και αίτηση συμμετοχής για όποιον επιθυμεί να δηλωσει “παρών” στην εκδήλωση. Η Ντόρα έχει “κυκλώσει” το Ίντερνετ με παρουσία στο Facebook, στο Twitter, στο Flickr, στο Youtube κ.α. Στο Twitter ακολουθούν το νέο κόμμα περίπου 20.000 άτομα.

Όσον αφορά τα της εκδήλωσης πίσω από την Ντόρα θα βρίσκεται γιγαντοοθόνη στην οποία θα προβάλλονται δηλώσεις στήριξης στο νέο κόμμα ώστε να δίνεται η εντύπωση μίας ευρείας πρωτοβουλίας πολιτών και να δοθεί απάντηση – όπως λέει συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη στην εφημερίδα – σε όσους λενε ότι το κόμμα ιδρύεται ως “εκδίκηση στον Α. Σαμαρά”.

Τα συνθήματα που θα κυριαρχήσουν θα είναι “εθνική συνεννόηση και συνεργασία” καθώς και ότι η 21η Νοεμβρίου θα σηματοδοτεί μία “νέα αρχή”. Το κόμμα φιλοδοξεί να αντλήσει οπαδούς από το 1,5 εκ. πολιτών που δεν πήγαν να ψηφίσουν καθώς επίσης και να παίξει ρυθμιστικό ρόλο σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη έχει στα χέρια της – σύμφωνα με το δημοσίευμα – δημοσκόπηση που της δίνει δύναμη άνω των 15 βουλευτών – καθόλου αμελητέα δύναμη όπως είδαμε να διαγράφεται η ψαλίδα στον α' γύρο των εκλογών των ΟΤΑ.


Οι βασικοί άξονες
Σύμφωνα με πληροφορίες στη διακήρυξη θα ξεκαθαρίζεται ότι το νέο κίνημα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που πιστεύουν ότι:

- Το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η χώρα μας μπορεί να γίνει πρωτοπόρα στην πιο προοδευμένη οικογένεια χωρών που υπάρχει στην ανθρωπότητα

- Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί το κράτος και ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς

- Η δημοκρατική οργάνωση της Πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες, συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης.

Στη διακήρυξη θα γίνεται σαφές ότι αυτό το νέο κόμμα θα έχει καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ταυτότητα, θα επιδιώξει την αλλαγή στη λειτουργία του κράτους και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους θεσμούς οι πολίτες και θα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συμμετοχής και κατά της αποχής.

Κύκλοι της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα και σε βάθος μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Πιο συγκεκριμένα μιλούν για ειλικρινείς, ουσιαστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές, προσανατολισμένες σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, της οργάνωσης της Πολιτείας και της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com