Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μη δίνετε λεφτά στους άστεγους, αγοράζουν αλκοόλ και ναρκωτικά



Μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση για τους αστέγους, στη Βρετανία, ζήτησε από το κοινό να μην δίνει ελεημοσύνη σε χρήματα στους ζητιάνους εφέτος τα Χριστούγεννα, επειδή με αυτά τα λεφτά η συντριπτική πλειοψηφία των αστέγων αγοράζει αλκοόλ ή και ναρκωτικά.
Η ανακοίνωση από την οργάνωση Thames Reach, η οποία βοηθάει εδώ και 30 χρόνια περισσότερους από 8.500 αστέγους στο Λονδίνο και τις περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα, αναζωπύρωσε την δημόσια συζήτηση για τις επιπτώσεις της φιλανθρωπίας σε ρευστό.
Η Thames Reach επικαλείται έρευνες που έδειξαν ότι η πλειοψηφία όσων ζητιανεύουν για ψιλά στους δρόμους χρησιμοποιούν τα χρήματα της ελεημοσύνης για να αγοράσουν ποτά και ναρκωτικά, ιδίως κρακ, κοκαίνη και ηρωίνη.
Ακτιβιστές της οργάνωσης υπολογίζουν ότι το 80% των ανθρώπων που ζητιανεύουν είναι αλκοολικοί και ναρκομανείς. Πολλά στοιχεία βασίζονται στα αποτελέσματα εξετάσεων για χρήση ναρκωτικών που έκανε η αστυνομία σε ομάδα αστέγων, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή ζητιάνευαν στο Γουέστμινστερ. Οπως προέκυψε, το 70% ήταν θετικοί για χρήση ναρκωτικων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com