Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άγιος Βασίλης πρέπει να φέρει ασφαλή δώρα

agiosbasilis.jpg
Σε λίγες ημέρες θα κάνει την ετήσια εμφάνισή του ο Άγιος Βασίλης. Και ακόμη και αν δεν έχετε παιδιά, θα έχετε σίγουρα βαφτιστήρια, ανίψια και παιδάκια φίλων...
Και επειδή ο Άγιος Βασίλης φέρνει δώρα -ρούχα και χρήσιμα δώρα κάνουν οι γονείς- καλά θα κάνετε να προσέξετε, ώστε το περιεχόμενο της σακούλας με τα δώρα να είναι ασφαλές.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω οδηγίες και τότε και το παιδί θα είναι ευχαριστημένο και εσείς θα είστε σίγουρες ότι κάνατε μια καλή επιλογή.

-Κάντε έρευνα αγοράς. Υπάρχουν χιλιάδες παιχνίδια για όλα τα βαλάντια, απαιτήσεις και γούστα.

-Η λειτουργικότητα και η χρησιμότητα ενός παιχνιδιού για το παιδί είναι βασικές προϋποθέσεις για την αγορά του.

Δεν χρειάζεται να δώσετε πολλά χρήματα για παιχνίδια τα οποία είναι σίγουρο ότι το παιδί δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει.

- Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα παιχνίδια που απευθύνονται σε παιδιά μικρότερα των τριών ετών.

Υπάρχει ειδική προδιαγραφή που προβλέπει ότι, αν τα παιχνίδια περιέχουν μικρά κομματάκια τα οποία είναι πιθανόν να καταπιεί το παιδάκι, πρέπει να έχουν μια ένδειξη που να αναφέρει ότι είναι ακατάλληλα για παιδιά κάτω των τριών ετών.

- Αποφεύγετε να αγοράζετε παιχνίδια τα οποία κρίνετε ότι είναι δυνατόν να τραυματίσουν την ψυχική υγεία του παιδιού, δημιουργώντας άγχη, ανησυχίες, ανασφάλειες, καλλιεργούν πρότυπα βίας, διακρίσεις λόγω φυλής, φύλου ή θρησκείας, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή, τέλος, παρέχουν ανακριβείς γνώσεις ή πληροφορίες.
-

Δώστε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια. Φροντίστε να υπάρχει επάνω η ένδειξη CE, που σημαίνει ότι το παιχνίδι πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com