Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου του Δήμαρχου Γιάννη Μπουροδήμου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ   ΕΥΒΟΙΑΣ                                                       Ψαχνά,    30   Mαρτίου 2011
ΔΗΜΟΣ   ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ                              Αριθ.  Πρωτ.: 4077

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ.  Δ/νση   :  Αβάντων 18
Ταχ.κώδικας  :  344 00  ΨΑΧΝΑ
Τηλέφωνα      :  22283- 50203
F  A  X            : 22280- 24755
E- mail            : gramatia@0781.syzefxis.gov.gr
Διαδίκτυο       : http://www.dirfion-messapion.gr

ΠΡΟΣ
Κα Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ
ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΘΗΝΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κκ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ




Κα Υφυπουργέ,

Παρακολουθούμε με την δέουσα προσοχή τις προσπάθειες σας για αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Επίσης με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, έχουμε τοποθετηθεί επί των προτάσεων τόσο των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και του Υπουργείου σας, για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στα όρια του Δήμου μας, με τις οποίες συμφωνούμε εν μέρει.
Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τι αποφάσεις μας, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί αρμοδίως, συμφωνούμε στην συνένωση των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αγ. Αθανασίου, Πάλιουρα, Καθενών και Λούτσας σε ένα Δημοτικό Σχολείο Διρφύων, αλλά διαφωνούμε ριζικά με όλες τις άλλες προτάσεις , οι οποίες έχουν κατατεθεί,  απέναντι στις οποίες βρίσκεται όχι μόνο η δημοτική αρχή αλλά συνολικά όλη η τοπική κοινωνία.
Αυτή την ώρα κα Υφυπουργέ, το δημαρχείο μας βρίσκεται υπό κατάληψη από γονείς και εκπροσώπους φορέων της Μακρυκάπας και της Στενής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πρόταση σας, να καταργηθούν τα Γυμνάσια Μακρυκάπας και Στενής και να συγχωνευτούν στο Γυμνάσιο Καθενών , χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις , πέραν των άλλων,  της κατάλληλης κτιριακής υποδομής , αφού αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να στεγαστεί μαθητικό δυναμικό άνω των 105 παιδιών όλων των τάξεων του γυμνασίου,  σε τέσσερις αίθουσες που υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα Καθενών.
Πρέπει να αντιληφθείτε κα Υφυπουργέ, ότι το εγχείρημα για συνένωση σχολικών μονάδων πρέπει να πείθει ότι το νέο σχολείο θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο , ότι γίνονται με τις ίδιες προϋποθέσεις παντού και βασικά ότι θα είναι προς το συμφέρον των μαθητών.
Δυστυχώς αυτό στην  περίπτωσή μας δεν συμβαίνει , γιατί απλά με τις προτάσεις σας μεταφέρεται τα παιδιά της Μακρυκάπας και της Στενής σε ένα νέο σχολείο το οποίο δεν έχει τις ελάχιστες κτιριακές υποδομές , οι οποίες είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει με το νέο αριθμό μαθητών και δεν τηρούνται τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά με πολλά γυμνάσια του νομού μας, τα οποία έχουν μικρότερο αριθμό μαθητών, βρίσκονται σε μικρότερη ακτίνα από μεγαλύτερα γυμνάσια , τα οποία είναι δυνατόν να συνενωθούν και στα οποία υπάρχει η αναγκαία κτιριακή υποδομή.
Όπως  καταλαβαίνεται, λοιπόν, κα Υφυπουργέ, επειδή δεν τηρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για συνένωση των γυμνασίων Μακρυκάπας και Στενής στο γυμνάσιο Καθενών και επειδή δεν έχουν τηρηθεί τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά σε ολόκληρο το Νομό, πιθανή απόφαση σας για συνένωση των ανωτέρω γυμνασίων , μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους και θα είμαστε στο πλευρό των γονέων του οποίους καλούμε να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα το Σεπτέμβριο στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες που λειτουργούν σήμερα, και οι οποίες πιστεύουμε ότι θα είναι ανοιχτές και την επόμενη χρονιά.




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com