Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων/ Δελτίο Τύπου / ΤΕΙ Χαλκίδας

Σωρεία ανακοινώσεων εκδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ΤΕΙ Χαλκίδας που εδρεύει στην έδρα του Δήμου μας.
Ανακοινώσεις που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία, η οποία έχει επενδύσει όχι μόνο σε υποδομές, αλλά και στην προοπτική της ουσιαστικής συμμετοχής του ΤΕΙ στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Αναρωτιέται κανείς ποιο ήταν το κρίσιμο στοιχείο που έδινε σε κάποιους, έστω, την υποψία ότι το ΤΕΙ της πόλης μας κινδυνεύσει ακόμη και με κλείσιμο;
Ήταν το κακό κλίμα από τη σωρεία καταγγελιών που γίνεται καθημερινά μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας;
Μάλλον όχι γιατί αυτό γίνεται για πολλά χρόνια.
Μήπως ήταν η καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για ορισμό πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία εκλογών νέας διοίκησης;
Μάλλον όχι γιατί η μη έκδοση απόφασης αποτελεί ευθύνη της παρούσας διοίκησης του ΤΕΙ, η οποία δεν έστειλε το σχετικό κατάλογο στο Υπουργείο Παιδείας, όσο και των πρώην προέδρων και αντιπροέδρων του ΤΕΙ οι οποίοι δεν παρέλαβαν καν τις επιστολές του Υπουργείου Παιδείας.
Μήπως ήταν οι περικοπές των πιστώσεων του έκτακτου προσωπικού;
Μάλλον όχι γιατί αντίστοιχες -αν όχι μεγαλύτερες- περικοπές έγιναν και στα άλλα ΤΕΙ της χώρας.
Επειδή, ειλικρινά, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τον πραγματικό λόγο που οδηγεί σε ανησυχίες για κλείσιμο του ΤΕΙ, καταλήγουμε ότι η όλη προσπάθεια είτε γίνεται για εσωτερική κατανάλωση (ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΑΡ), είτε υπηρετεί διαφορετικούς στόχους που έχουν να κάνουν με την εσωτερική λειτουργία του ΤΕΙ και με τις αναταράξεις που δημιουργεί η αλλαγή του εκλεκτορικού σώματος το οποίο θα αναδείξει τη νέα διοίκηση.
Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε, μόνο το ΤΕΙ δε βοηθάει.
Γι’ αυτό καλούμε όσους πραγματικά τούς ενδιαφέρει η καλή λειτουργία και ανάπτυξη του ΤΕΙ, να εργαστούν αποτελεσματικά ώστε να σταματήσει αυτή η διαπόμπευση που επικρατεί σήμερα για το ΤΕΙ.
Κυρίως, καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να σταματήσει το χαρτοβασίλειο των καταγγελιών και να αφοσιωθεί στο έργο της.
Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι προσπάθειες ενδογενείς από υποστηρικτές της λογικής του “ΤΕΙ ΛΑΜΨΑΚΟΥ” δεν πρόκειται να ευοδωθούν και δεν πρόκειται να δουν το ΤΕΙ κλειστό ή υποβαθμισμένο.
Καλούμε όλους στο δρόμο της συνεργασίας, το μόνο σίγουρο δρόμο που οδηγεί σε ανάπτυξη και επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων


Ιωάννης Μπουροδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com