Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Kepler αποστολή της NASA επιβεβαιώνει πρώτος πλανήτης του στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρο σαν τον Ήλιο

 
Kepler αποστολή της NASA επιβεβαίωσε πρώτος πλανήτης του στην «κατοικήσιμη ζώνη», η περιοχή όπου το υγρό νερό θα μπορούσε να υπάρξει στην επιφάνεια ενός πλανήτη. Κέπλερ διαπίστωσε επίσης πάνω από 1.000 νέοι υποψήφιοι πλανήτη, σχεδόν διπλασιάζοντας προηγουμένως γνωστή καταμέτρηση της. Δέκα από αυτούς τους υποψηφίους είναι κοντά στη Γη-το μέγεθος και την τροχιά στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου τους. Οι υποψήφιοι πρέπει να παρακολουθηθούν παρατηρήσεις για την επαλήθευση είναι πραγματικοί πλανήτες.

Το πρόσφατα επιβεβαίωσε τον πλανήτη, ο Κέπλερ-22b, είναι ο μικρότερος που έχει βρεθεί σε τροχιά γύρω στη μέση της κατοικήσιμη ζώνη του ένα αστέρι παρόμοιο με τον ήλιο μας. Ο πλανήτης είναι περίπου 2,4 φορές την ακτίνα της Γης. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη εάν ο Κέπλερ-22b έχει κυρίως βραχώδεις, αέρια ή υγρά σύνθεση, αλλά η ανακάλυψή της είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εξεύρεση πλανήτες σαν τη Γη.

Προηγούμενες έρευνες είχαν υπαινιχθεί την ύπαρξη κοντά στη Γη-μεγέθους πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη, αλλά σαφή επιβεβαίωση αποδειχθεί ανέφικτη. Δύο άλλοι μικροί πλανήτες σε τροχιά γύρω από αστέρια μικρότερος και πιο κρύος από τον ήλιο μας επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα στην ίδια την άκρα της κατοικήσιμη ζώνη, με τροχιές πιο στενή ομοιότητα με εκείνα της Αφροδίτης και του Άρη.

"Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την εξεύρεση δίδυμο της Γης", δήλωσε ο Ντάγκλας Hudgins, επιστήμονας του προγράμματος Κέπλερ στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον. «Τα αποτελέσματα του Κέπλερ συνεχίσουν να επιδεικνύουν τη σημασία των αποστολών της επιστήμης της NASA, που έχουν ως στόχο να δώσει απάντηση σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα σχετικά με τη θέση μας στο σύμπαν."

Κέπλερ ανακαλύπτει πλανήτες και οι υποψήφιοι πλανήτη μετρώντας βουτιές στη φωτεινότητα των περισσότερων από 150.000 αστέρια για την αναζήτηση πλανητών που διασχίζουν το μέτωπο, ή "διαμετακόμιση", τα αστέρια. Kepler απαιτεί τουλάχιστον τρεις διελεύσεις για να ελέγξει ένα σήμα ως πλανήτης.

"Τύχη χαμογέλασε σε εμάς με την ανίχνευση αυτού του πλανήτη», δήλωσε ο William Borucki, ο Κέπλερ κύριος ερευνητής στη NASA Ames Research Center στο Moffett Field, Calif, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που ανακάλυψε ο Κέπλερ-22β. «Η πρώτη διέλευση συνελήφθη μόλις τρεις μέρες μετά έχουμε δηλώσει το διαστημικό σκάφος επιχειρησιακά έτοιμο. Ζήσαμε το καθοριστικό τρίτο διέλευση πάνω από τη σεζόν του 2010 διακοπών."

Η επιστημονική ομάδα Kepler χρησιμοποιεί επίγεια τηλεσκόπια και το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer για την αναθεώρηση παρατηρήσεις σχετικά με τους υποψηφίους πλανήτη το διαστημικό σκάφος βρίσκει. Το πεδίο αστέρι που Κέπλερ παρατηρεί στους αστερισμούς Κύκνος και Λύρα μπορεί να φανεί μόνο από τα επίγεια παρατηρητήρια, την άνοιξη μέσω της αρχές του φθινοπώρου. Τα στοιχεία από αυτές τις άλλες παρατηρήσεις σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα οποία οι υποψήφιοι μπορούν να επικυρωθούν ως πλανήτες.

Kepler-22b βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά. Ενώ ο πλανήτης είναι μεγαλύτερο από τη Γη, η τροχιά του από 290 ημέρες γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο μοιάζει με αυτή του κόσμου μας. Άστρο του πλανήτη ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον ήλιο μας, που ονομάζεται G-τύπου, αν και είναι ελαφρώς μικρότερη και πιο δροσερές.

Από τους 54 υποψηφίους πλανήτη κατοικήσιμη ζώνη αναφερθεί τον Φεβρουάριο του 2011, ο Κέπλερ-22b είναι ο πρώτος που θα επιβεβαιωθεί. Αυτό το ορόσημο θα δημοσιευθεί στο Astrophysical Journal.

Η ομάδα του Κέπλερ φιλοξενεί εναρκτήρια διάσκεψη της επιστήμης της στο Ames Δεκ 5 έως 9, ανακοινώνοντας 1.094 νέες ανακαλύψεις υποψήφιο πλανήτη. Από την τελευταία κατάλογος κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο, ο αριθμός των υποψηφίων πλανήτη που προσδιορίζονται από Κέπλερ έχει αυξηθεί κατά 89 τοις εκατό και τώρα ανέρχεται συνολικά 2.326. Από αυτούς, 207 είναι περίπου Γη-μέγεθος, 680 είναι σούπερ Γη-το μέγεθος, το 1181 είναι ο Ποσειδώνας-μέγεθος, 203 είναι ο Δίας, το μέγεθος και το 55 είναι μεγαλύτερο από τον Δία.

Τα ευρήματα, που βασίζονται σε παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν Μάιος 2009 - Σεπτέμβριος 2010, δείχνουν μια δραματική αύξηση του αριθμού των μικρότερων σε μέγεθος υποψηφίους πλανήτη.

Κέπλερ παρατήρησε πολλούς μεγάλους πλανήτες σε μικρές τροχιές νωρίς στην αποστολή του, οι οποίες αντανακλώνται στην απελευθέρωση Φεβρουάριο δεδομένα. Έχοντας περισσότερο χρόνο για να τηρήσουν τρία διελεύσεις των πλανητών με μεγαλύτερη τροχιακές περιόδους, τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι πλανήτες μία έως τέσσερις φορές το μέγεθος της Γης μπορεί να είναι άφθονα στο γαλαξία.

Ο αριθμός της Γης-το μέγεθος και σούπερ-Γη του μεγέθους των υποψηφίων έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 200 και 140 τοις εκατό από το Φεβρουάριο, αντίστοιχα.

Υπάρχουν 48 υποψήφιοι πλανήτη σε κατοικήσιμη ζώνη αστέρι τους. Ενώ αυτό είναι μια μείωση από τα 54 που αναφέρθηκαν το Φεβρουάριο, η ομάδα του Κέπλερ έχει εφαρμόσει ένα αυστηρότερο ορισμό του τι αποτελεί μια κατοικήσιμη ζώνη στον νέο κατάλογο, στον λογαριασμό για το φαινόμενο του θερμοκηπίου της ατμόσφαιρας, η οποία θα κινηθεί η ζώνη μακριά από το αστέρι, από την πλέον τροχιακές περιόδους.

"Η τεράστια αύξηση του αριθμού των Γη-μεγέθους των υποψηφίων μας λέει ότι είμαστε λείανση σε σχετικά με τους πλανήτες Κέπλερ είχε σχεδιαστεί για την ανίχνευση: αυτές που είναι όχι μόνο τη Γη-το μέγεθος, αλλά και τα δυνητικά κατοικήσιμος», δήλωσε ο Natalie Batalha, Kepler αναπληρωτής οδηγήσει την ομάδα της επιστήμης στο San Jose State University στο San Jose της Καλιφόρνια "Όσο περισσότερα δεδομένα που συλλέγουμε, το έντονο κλίμα μάτι μας για την εύρεση των μικρότερων πλανητών έξω στο πλέον τροχιακές περιόδους."

Ames της NASA Ερευνητικό Κέντρο διαχειρίζεται έδαφος της ανάπτυξης του Κέπλερ σύστημα, τη λειτουργία της αποστολής και της επιστήμης ανάλυσης δεδομένων. Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, κατάφερε Κέπλερ ανάπτυξη της αποστολής.

Ball Aerospace και Τεχνολογίες είδους στο Boulder του Κολοράντο, ανέπτυξε το σύστημα πτήση Κέπλερ και στηρίζει τη λειτουργία της αποστολής με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder.

Η Επιστημονικού Ινστιτούτου Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη αρχεία, φιλοξενεί και διανέμει τα δεδομένα της επιστήμης του Κέπλερ. Kepler η 10η αποστολή Discovery της NASA και χρηματοδοτείται από την Επιστήμη Αποστολή της NASA στην έδρα του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com