Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Θα νομοθετήσουν κάθετα μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα;

Θα νομοθετήσουν κάθετα μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα;
Ποια ελεύθερη αγορά ευαγγελίζεται  η κυβέρνηση;
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών μετά το φιάσκο των επιχειρησιακών συμβάσεων και την απροθυμία μέχρι στιγμής των εργαζομένων να συναινέσουν σ’ αυτές, εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα στηρίζεται στο άρθρο 106 του Συντάγματος «Περί προστασίας της Εθνικής Οικονομίας».
Σκοπός του Υπουργείου Οικονομικών  είναι με αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ουσιαστικά να νομοθετήσει κάθετα την επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, πάγωμα των μισθών για 3 χρόνια (2011-2014), καθώς και τη δυνατότητα να χορηγείται μισθός μικρότερος από τα προβλεπόμενα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (740 ευρώ).
Υπενθυμίζεται ότι κάτι αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει συμβεί ποτέ στην χώρα μας .
Αν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  στην ουσία θα πρόκειται περί «πραξικοπηματικής» κατάργησης της ελεύθερης αγοράς εργασίας . Κάτι που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν διανοήθηκε  να πράξει.
Την ίδια στιγμή μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι «το ενδεχόμενο σύναψης ατομικών συμβάσεων έχει αποτραπεί» , αλλά όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εκδηλώνονται ισχυρές πιέσεις στις μικρές επιχειρήσεις να συναφθούν οικονομικές συμφωνίες σε ατομικό επίπεδο με κάθε εργαζόμενο.

www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com