Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Συμπαραστάτης του Δημότη ο Σάρλης



 
Τελικά το ρεπορτάζ του messapia-news επαληθεύτηκε πλήρως σε ότι αφορά την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη. Στην θέση εξελέγη ο κος Σάρλης Δημήτριος, ο οποίος αποτέλεσε την επιλογή του Δημάρχου κου Μπουροδήμου και της συμπολίτευσης. Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας οι υποψήφιοι για τη θέση κ.κ. Σπανός, Σάρλης, Καργιοπούλης, Ρέμπελος και η κα Παράκατη πήραν τον λόγο και ανέλυσαν τις θέσεις τους και τους προβληματισμούς τους σε σχέση με τις...
 υποψηφιότητές τους. Κατόπιν ακολούθησαν οι δύο ψηφοφορίες. Κατά την πρώτη ψηφοφορία ο κος Σάρλης πήρε 14 ψήφους, ο κος Σπανός 3 η κα Παράκατη 2 και Λευκά 6 από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης. Στην επαναληπτική ψηφοφορία ο κος Σάρλης πήρε 17 ψήφους, εξασφαλίζοντας τα 2/3 που απαιτεί η εκλογή, ο κος Σπανός πήρε 1 ψήφο, η κα Παράκατη 1 ο κος Ρέμπελος 1 και 5 λευκά αππο την μείζονα αντιπολίτευση.

Σε ότι αφορά τα διαδικαστικά ειπώθηκαν τα εξής:
Ο κος Μπουροδήμος λαμβάνοντας πρώτος το λόγο αναφέρθηκε στο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αναφέροντας ότι είναι ένας πρωτόγνωρος θεσμός, ο οποίος δημιουργήθηκε μαζί με το θεσμό του "Καλλικράτη". Η θέση αυτή χρειάζεται κάποιον με ειδικά προσόντα. Επίσης σημείωσε ότι δεν είναι μία θέση εργασίας, όπως το είδαν κάποιοι, και έκαναν αίτηση. Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι κάτι παραπάνω, όπου χρειάζεται προσόντα διοίκησης, ένα καλό βιογραφικό και μία πολύ καλή επαγγελματική εμπειρία.
Ο κος Μπουροδήμος όσο αφορά τους υποψηφίους στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη τους κατατάσσει σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσει αυτούς που έχουν ένα απλό πτυχίο. Στη δεύτερη Αυτούς που έχουν ένα πολύ καλό βιογραφικό αλλά δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία. Στην τρίτη κατηγορία εντάσσει αυτούς που έχουν και πολύ καλό βιογραφικό και πολύ καλή επαγγελματική εμπειρία.
Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, κος Γιώργος Ψαθάς, τοποθετούμενος πάνω στο θέμα αυτό ανέφερε ότι ναι μεν η προκήρυξη για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά πολλοί δεν το γνώριζαν. Για αυτό θα έπρεπε να ανακοινωθεί και σε τοπικές εφημερίδες αλλά και να μπει και σε εμφανή σημεία ώστε να γίνει γνωστό στους πολίτες. Επίσης ο κος Ψαθάς έκανε λόγο για αντικειμενικά κριτήρια της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και περί σιωπηρής πλειοψηφίας από μέρους της συμπολίτευσης!
Ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Σπύρος Ραπτάκης τοποθετούμενος στο θέμα αυτό ανέφερε ότι ο θεσμός αυτός έρχεται να φέρει κάποιες ισορροπίες μεταξύ Δήμου και Δημοτών. Για ΄τους υποψηφίους ανέφερε ότι όλοι είναι άξιοι και ότι η ελάσσον αντιπολίτευση θα στηρίξει τον κο Σπανό. Τέλος ο κος Ραπτάκης σημείωσε ότι όποιος εκλεγεί στη θέση του Συμπαραστάτη θα πρέπει να ενδιαφερθεί για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.
Η σοβαρότερη τοποθέτηση από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν του κου Ντούρμα, ο οποίος είπε τα εξής: " Η ψήφιση για την εκλογή του Συμπαραστάτη είναι δύσκολο να γίνει. μετά από μία μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, βρήκα ότι στο εξωτερικό σε χώρες της Ε.Ε. υπάρχει ειδικός διεθνής οργανισμός για την διαμεσολάβηση." Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε ο κος Ντούρμας, ο διαμεσολαβητής θα πρέπει να έχει νομικά, πολιτικά και διοικητικά προσόντα. Όμως σύμφωνα με τον κο Ντούρμα βασικότερα προσόντα είναι τα ψυχικά και τα ηθικά. Πολλοί μπορεί να έχουν πτυχίο αλλά λίγοι να έχουν ήθος και ψυχικά προσόντα ώστε να αντεπεξέλθει στη θέση αυτή. Αυτός που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι πραγματικό "παλικάρι" Ο κος Ντούρμας μετά από έρευνα που έκανε βρήκε κάποια δημοσιεύματα των εταιριών, στις οποίες εργάστηκε ο κος Σάρλης, και τα οποία παρουσίασε για πληροφοριακούς λόγους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η τοποθέτηση, που προκάλεσε αντιδράσεις, ήταν του Δημοτικού Σύμβουλου της μείζονος αντιπολίτευσης κου Χασάνδρα ο οποίος έκανε λόγο για δώδεκα υποψηφίους και όχι για δεκατρείς βγάζοντας απέξω την υποψηφιότητα του κου Σάρλη. Επίσης ανέφερε ότι η θέση του ότι ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι πρωτόγνωρος του θυμίζει λιβάνισμα και επικήδειο!!! Ακόμη έκανε αναφορά για έλλειψη βασικών στοιχείων από την προκήρυξη, για πρόχειρη διαδικασία και για τον ευτελισμό του θεσμού!
Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία ανέφερε ότι εκτός των άλλων προσόντων που αναφέρθηκαν από τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους θα πρέπει αυτός που θα εκλεγεί στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη να έχει προσφέρει και κάτι στον τόπο. ΄σον αφορά την προκήρυξη και την δημοσίευσή της ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί μόνο ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Η κα Φοτρλή στο θέμα αυτό ήταν αντίθετη με την εκλογή και με τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη.
Το λόγο εκτός των Δημοτικών Συμβούλων πήρε και η Δημότης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κα Ορφανού η οποία αναφέρθηκε κυρίως στη δημοσίευση της προκήρυξης. Μέσα σε 20.000 πληθυσμό, μόνο 13 ήταν οι αιτήσεις, ανέφερε η κα Ορφανου. Πολοί δεν το γνώριζαν, αφού είχε δημοσιευτεί μόνο στην ιστοσελίδα του Δήμου. Θα έπρεπε να ανακοινωθεί και με τους παραδοσιακούς τρόπους, όπως σε έντυπες τοπικές εφημερίδες, ώστε να γίνει γνωστό σε περισσότερους ανθρώπους. Για λόγους και μόνο ιστορικούς η συμμετοχή θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη.
Τέλος το λόγο πήραν και οι υποψήφιοι κ.κ. Καργιοπούλης, Ρέμπελος, Σάρλης, Σπανός και η κα Παράκατη.
Ο κος Καργιοπούλης Ρώτησε τον κο Δήμαρχο αν έχει αποφασίσει Συμπαραστάτης του Δημότη να είναι ο κος Σάρλης και ο Δήμαρχος του απάντησε ότι δεν είναι δικαστήριο για να απολογηθεί. Επίσης ρώτησε το Δήμαρχο σε ποια κατηγορία ανήκει και αν οι δικηγόροι έχουν κοπεί από την διαδικασία από τον Δήμαρχο. Επίσης ανέφερε ότι οι διαδικασίες είναι εκτός του άρθρου 3852 και ότι θα έπρεπε να αναβληθεί η διαδικασία. Περίπου την ίδια στάση κράτησε και ο κος Θεμιστοκλής Ρέμπελος.
Η κα Παράκατη Βασιλική ανέφερε ότι τελείωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην εξελικτική ψυχολογία στη Γαλλία και θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη. Ανέφερε ότι γύρισε στην Ελλάδα, εν όψει οικονομικής κρίσης και ενώ οι υπόλοιποι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, διότι μέσω της ειδικότητάς της και μέσω των γνώσεών της θέλει να κάνει γνωστά όσων έμαθε και να βοηθήσει τους συνανθρώπου της.
Ο κος Σάρλης ανέφερε ότι είναι γέννημα θρέμμα των Ψαχνών και ότι το τελευταίο διάστημα κάτοικος των Πολιτικών. Έχει τελειώσει Αεροναυπηγός μηχανικός στην Αγγλία και επί 33 χρόνια εργαζόταν σε αμυντικές βιομηχανίες με μεταφορά υλικού υψηλής τεχνολογίας.
Τελευταίος που τοποθετήθηκε ήταν ο κος Σπανός ο οποίος όπως ανέφερε είναι γιατρός, διαμένει στο Σταυρό και δραστηριοποιείται στα Ψαχνά. Έχει όραμα, όρεξη για δουλειά και για αυτό έβαλε υποψηφιότητα.
Αν αναλάβει τη θέση τα χρήματα θα τα διαθέσει στο Χαμόγελο του παιδιού και στο Ίδρυμα Ελπίδα.

http://evia-logos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com