Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας συγκροτήθηκε και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία θα αποτελείται από 50 άτομα.
Τα 27 από αυτά θα προταθούν από το τοπικό συμβούλιο της κάθε τοπικής κοινότητας και μπορεί να είναι ένα από κάθε κοινότητα.
Τα υπόλοιπα δέκα θα είναι από διάφορους φορείς ή συλλόγους με ευρεία εμβέλεια. Ενδεικτικά ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος πρότεινε να είναι από το σύλλογο ιδιοκτητών διαμερισμάτων, το σύλλογο εμποροβιοτεχνών, από το σύλλογο διαδασκόντων των ΤΕΙ, από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Ψαχνών, από το σωματείο εργαζομένων της Λάρκο, από τον Εθελοντικό Σύλλογο Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης, από τους Οικολογικούς Συλλόγους Γαία και Ταναΐς και από τα τοπικά συμβούλια νέων τόσο των Διρφύων όσο και των Μεσσαπίων.
Και τα δέκα που απομένουν θα προταθούν από τις παρατάξεις.



Οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμφώνησαν στον αριθμό των ατόμων αλλά υπήρχαν κάποιες ενστάσεις στα επιμέρους. Οι αρχηγοί της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Γιώργος Ψαθάς και Σπύρος Ραπτάκης ανέφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι στην επιτροπή αυτή θα πρέπει να συμμετέχουν και οι αθλητικοί σύλλογοι πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να γίνεται από τα παραπάνω. Επίσης ο κος Νίκος Χασάνδρας και η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία πρότειναν να μπει και κάποιος σύλλογος γυναικών. Επίσης ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Σπύρος Ραπτάκης πρότεινε να υπάρξει ένα άτομο από κοινού από τους δύο οικολογικούς συλλόγους και ένα άτομο από κοινού των δύο τοπικών συμβουλίων ώστε να μπουν και άλλα άτομα από άλλους φορείς και συλλόγους.
Αντιδράσεις βέβαια υπήρχαν από την μείζονα αντιπολίτευση και για τον εκπρόσωπο του σωματείου των εργαζομένων της Λάρκο, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να υπάρχει εκπρόσωπος από σωματείο εργαζομένων από κάποιο άλλο εργοστάσιο της περιοχής, αφού υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που δρουν στην περιοχή των Διρφύων-Μεσσαπίων.
Ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος στην δευτερολογία του ανέφερε ότι μέσα από την πρόταση που έκανε, πιστεύει ότι μπορούν να απορροφηθούν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς από την περιοχή αφού υπάρχουν και τα 27 άτομα φορέων και συλλόγων που θα προταθούν από τα τοπικά συμβούλια.

messapia-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com