Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το απεργιακό “Τσουνάμι” παραλύει όλη τη χώρα


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη, όλη η χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Aπροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες. Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.
Συγκεκριμένα:
- «Χειρόφρενο» θα τραβήξουν τρόλεϊ, μπλε λεωφορεία και τα τρένα του ΟΣΕ. Τα δρομολόγια του ΟΣΕ 604, και 605 στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. Λόγω της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τις αμαξοστοιχίες της ΑΜΕΛ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.
- Ταλαιπωρία και από τον «αέρα» καθώς και η ΥΠΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Καμία πτήση δεν θα εκτελείται μεταξύ 12.00-16.00 ενώ είναι πιθανό να ακυρωθούν πτήσεις, καθ όλο το 24ωρο, στα περιφερειακά αεροδρόμια.
- Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία για 24 ώρες από την έναρξη την 00.01 μέχρι τη λήξη την 24.00.
- Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί του ΙΚΑ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία, καθώς δηλώνουν πως δε δέχονται διάλογο με τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας ζητώντας να ακυρωθεί ο νόμος.
- Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στην Αττική και τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.»
- Οι δημοσιογράφοι θα κατεβάσουν τις πένες από τις 6:00 της Τετάρτης, έως τις 6:00 της Πέμπτης, καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ., Π.Ο.Ε.ΣΥ., της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ. και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
- Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν και οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά.
- "Ρολά" θα κατεβάσουν τα εμπορικά καταστήματα.
- Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.
- Τη «συμπαράστασή» της στις κινητοποιήσεις που έχουν κηρύξει εργαζόμενοι και έμποροι δηλώνει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com