Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφίστηκαν Τέλη


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκαν μία σειρά από Δημοτικά Τέλη. Ψηφίστηκε το τέλος διαφήμισης με την διαφορά όμως ότι δεν μπορούν να υπάρχουν διαφημιστικ΄ές πινακίδες  σε κοινόχρηστους χώρους βέβαια τόσο ο κος Ψαθάς όσο και ο κος Ραπτάκης έκαναν πρόταση να επιτραπούν οι διαφημιστικές πινακίδες μόνο στην περίπτωση προβολής επαγγελματιών σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Επίσης ψηφίστηκαν τα τέλη 2 και 5% για τα λατομικά προϊόντα. στο 2% περιλαμβάνονται τα βιομηχανικά λατομικά προϊόντα και στο 5% τα αδρανή λατομικά προϊόντα.
Άλλα δύο τέλη 0,5 και 5% αναφέρονται σε καφετέριες εστιατόρια και άλλα. Στο 5% περιλαμβάνονται νυχτερινά κέντρα, κοσμικές ταβέρνες  και όλα τα καταστήματα που έχουν ποτό και τα υπόλοιπα ανήκουν στο 0,5%

Ψηφίστηκε το τέλος συντελεστή ΤΑΠ από 0,25-0,35 τοις χιλίοις.
Ψηφίστηκε τέλος για τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις διότι όπως ανέφερε ο κος Δήμαρχος δεν μπορεί να υποβάλλονται τέλη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λιγνίτη και στα λατομεία και να μην γίνεται κάτι παρόμοιο στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις Αυτή πρόταση θα πρέπει να σταλεί στην ΚΕΔΚΕ και στο Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να πληρώνει τέλος κάθε μεταλλευτική επιχείρηση ανάλογα με την παραγωγή του κάθε λατομείου χωρίς όμως καμία έκπτωση από τις άλλε υποχρεώσεις.
Επίσης ψηφίστηκε ενιαία τέλη για τις κατοικίες στα Ψαχνά 1,15 ευρώ το τ.μ. και για τις άλλες περιοχές 1 ευρώ ανά τ.μ. Για τους επαγγελματικούς χώρους 2 ευρώ ανά τ.μ.
Σε αυτό το σημείο ο κος Ψαθάς έκανε πρόταση να μην πληρώνουν το τέλος αυτό οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία άνω των 67% και οι πολύτεκνοι. Πράγμα όμως το οποίο αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο κος Μπουροδήμος είναι αδύνατο να συμβεί.
Τέλος ψηφίστηκε τέλος στο εμφιαλωτήριο της Στενής 0,010 ευρώ /ανά λίτρο.
 
/evia-logos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com