Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η Χρηματοδότηση και η υλοποίηση δύο γεωτρήσεων από τηνεταιρία Λάρκο στο χθεσινό Δ.Σ.

Ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων και ειδικότερα η περιοχή της Μεσσαπίας τα τελευταία χρόνια είναι η ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό. Το θέμα αυτό όπως είναι γνωστό αναδείχθηκε από τον Οικολογικό-Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό σύλλογο "Γαία" το 2008 και από τότε έχουν γίνει πολλές ενέργειες για την αποκατάσταση της περιοχής.

Από την μεριά του ο νυν Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων τόσο προεκλογικά, όσο και από τη στιγμή που ανέλαβε τον νέο διευρυμένο Δήμο, έχει κάνει πολλές ενέργειες ώστε σύντομα να επιλυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή. Μία εκ των ενεργειών, που πρόκειται να γίνουν, κατατέθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για την διάνοιξη δύο υδρογεωτρήσεων στη θέση Κούρου Σπηλιά και στη θέση Καταβόθρα. Στη θέση Κούρου Σπηλιά πρόκειται για ήδη υπάρχουσα γεώτρηση, όπου βέβαια θ' αυξηθεί το βάθος της και από 210-230 μέτρα που έφτανε μέχρι σήμερα θα φτάσει βάθος 300μέτρα. Η άλλη γεώτρηση στη θέση Καταβόθρα θα είναι ερευνητική. Η Χρηματοδότηση και η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα γίνει από την εταιρία Λάρκο υπό την επίβλεψη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Όλοι βέβαια στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησαν ότι θα πρέπει το πρόβλημα με την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου να επιλυθεί άμεσα. Αλλά η μείζων αντιπολίτευση δεν συμφώνησε στο συγκεκριμένο έργο το οποίο αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει η εταιρία Λάρκο. Χαρακτηριστικά ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κος Γιώργος Ψαθάς ανέφερε ότι "δεν θα πρέπει να γίνουμε επαίτες της ετιαρίας Λάρκο". Επίσης πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι "η Λάρκο μπορεί να δίνει πέντε και να ζητάει εκατόν δέκα πέντε".
Η ελάσσων αντιπολίτευση και ειδικότερα ο αρχηγός της κος Σπύρος Ραπτάκης ανέφέρε ότι "αυτή η κατάσταση είναι η συνέχεια της Ιεράς εξέτασης"  Και αναρωτήθηκε: " Γιατί να μην γίνεται αποδεκτή μία τέτοια κίνηση από την εταιρία Λάρκο; Γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς με το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα αυτό; Γιατί κατηγορείται μόνο η Λάρκο; Άλλες εταιρίες δεν έχουν μολύνει;" Επίσης ο κος Ραπτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι "ακόμη και ο Βούδας να μπορουσε να μας φέρει νερό εμείς θα έπρεπε να τον επικροτήσουμε".
Χαρακτηριστική ήταν και η θέση του Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης κου Πολυζώη όπου ανέφερε ότι δεν χρωστάμε στην εταιρία Λάρκο αλλά μας χρωστάει. Ο τόπος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι πολίτες θα πρέπει να πίνουν καθαρό νερό και ας γίνει με οποιοδήποτε τρόπο.
Εκτός βέβαια από το παραπάνω έργο ετοιμάζονται άλλα δύο μεγάλα έργα για την επίλυση του προβλήματος. Το ένα είναι διάνοιξη γεωτρήσεων τόσο στην περιοχή από την οποία  θα υδροδοτούνται τα Ψαχνά και η Καστέλλα, όσο και στην περιοχή της Νεροτριβιάς. Το δεύτερο είναι μία πρόταση που αποτελείται από σειρά μελετών, οι οποίες τελειώνουν εντός των επόμενων ημερών. Η σύνθεση της πρότασης θα γίνει από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί στο ΥΠΕΚΑ.

messapia-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com