Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ Ο "ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ"
Δήμαρχος επί 12ετία και ισχυρότατος στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αν και προέρχεται απ' το μικρότερο τμήμα της ενότητας του νέου Δήμου αυτό τις Δίρφυς τ' όνομα που επί 12 χρόνια έχει "χτίσει", τ' οποίο βασίζεται περισσότερο σ' επικοινωνιακά τεχνάσματα και στην κομματική του παντοδυναμία, τον έχει κάνει συμπαθή και στην περιφέρεια του Δήμου Μεσσαπίων.
Παρόλα αυτά μεγάλο τμήμα της Μεσσαπίας αντιστέκεται σθεναρά στο ενδεχόμενο να είναι Δήμαρχος του νέου διευρυμένου Δήμου.
Στα υπέρ του: Η μεθοδικότητά του και η οικονομική διαχείριση που παρουσιάζει. Η επιρροή του στο χώρο του ΠΑΣΟΚ η οποία είναι εν πολλοίς καταλυτική.
Στόχος του: Ο 1 στους 3 ψηφοφόρους στη Μεσσαπία να εμπιστευτεί τον ψήφο του στο συνδυασμό του, καθώς στη Δίρφυ ελέγχει πάνω απ' το 40%!
Πλεονέκτημά του: Το όνομά του και το έργο του τ' οποίο "πλασάρει" πολύ έξυπνα αν και σε πολλές περιπτώσεις είναι απόλυτα Νομαρχιακό. Το γεγονός ότι ποντάρει στον εαυτό του περισσότερο και όχι στους Δ.Σ. του ειδικά στη Μεσσαπία.
Στα κατά: Οι δεσμοί "αίματος με τη ΛΑΡΚΟ και ειδικότερα του συνδικαλιστές της από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που δημιουργεί αντιδράσεις σε μεγάλο μέρος των Δημοτών της Μεσσαπίας και σε περιβαλλοντικούς συλλόγους οι οποίοι αντιδρούν έντονα στη δράση της εταιρείας και στις επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΗΣ: "Ο ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ"
Αντινομάρχης την περίοδο 2007-2009, αρχηγός της Δημοτικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Μεσσαπίων την περίοδο 2003-2007, προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια με κεντρώες επιρροές. Αυτοδημιούργητος στην κυριολεξία και με μεγάλη δημοφιλία στην Εύβοια εφόσον εξελέγη πέμπτος νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 2006!
Στα υπέρ του: Η εργασιομανία του, οι οικονομικές του γνώσεις (απόφοιτος της ΑΣΟΕ), το λαϊκό προφίλ, ο καλός σχεδιασμός και η οργάνωση.
στόχος του: Να είναι πρώτος στη Μεσσαπία και να διατηρήσει δυνάμεις δευτέρου στη Δίρφυ.
Πλεονέκτημά του: Οι γνώσεις στα ζητήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης, το χαμηλό προφίλ του, η οργανωτικότητα που επιδεικνύει στις θέσεις που έχει βρεθεί.
Στα κατά: Το έλλειμμά του σε ζητήματα επικοινωνίας τ' οποίο δημιουργεί την εντύπωση της "αδυναμίας".
Το γεγονός ότι δεν τοποθετείται άμεσα σε διάφορα ζητήματα, αλλά μετά από μελέτη, πράγμα που δημιουργεί την εντύπωση της έλλειψης θέσεων, γεγονός που δεν ισχύει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΘΑΣ: "Ο ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΣ.... ΣΩΤΗΡΑΣ".
4χρόνια Δ.Σ. της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μεσσαπίων και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας) έτερον ουδέν ως πολιτικό βιογραφικό!
Απροσδιόριστος ως προς την πολιτική του αποδοχή, προερχόμενος κι αυτός απ' το ΠΑΣΟΚ, ποντάρει στο πρόβλημα του νερού της Μεσσαπίας και ενισχύθηκε απρόσμενα από πρόσωπα της Δίρφυς τα οποία όμως βλέπουν την επόμενη ημέρα των εκλογών και το "κτίσιμο" του δικού τους αρχηγικού προφίλ!
Στόχος του: Να βρεθεί με κάθε τρόπο στον 2ο γύρο αυτών των εκλογών, αφού αυτό αν συμβεί θα έχει την στήριξη του άλλου συνδυασμού, δίχως όμως ο ίδιος να δεσμεύεται για το ίδιο!!
Πλεονέκτημά του: Το γεγονός ότι ο ίδιος είναι πολύ συμπαθής σε μεγάλο μέρος των πολιτών ιδιαιτέρως στα Ψαχνά.
Στα κατά: Παρουσιάζεται ως ο "σωτήρας" για το νέο Δήμο τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει την ανάλογη εμπειρία ούτε τις ανάλογες σπουδές. Επίσης το γεγονός της "υιοθεσίας" υποψηφίων-οικολόγων οι οποίοι χωρίς απτές αποδείξεις έφεραν στα όρια τους τους αγρότες της περιοχής και την δραστηριότητα της εταιρείας ΛΑΡΚΟ. Σημαντικοί παράγοντες της τοπικής οικονομίας.
Το γεγονός ότι έχει δεχθεί την "κηδεμονία" βάση της συμφωνίας της άλλοτε "Τριανδρίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com