Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

(Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι μεταφορείς!)

Τη Δευτέρα θα συναντηθούν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών για να αποφασίσουν αν θα αναστείλουν για μία εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Πάνω απο 650 φοτηγά στα μπλόκα- Ενταση στη Θεσσαλονίκη- Σοβαρό περιστατικό στην Αθηνών- Λαμίας

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που επικρατεί με την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

"Προχωρούμε δυναμικά. Θέλουμε η Πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας", ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών κ.Γιώργος Τζωρτζάτος.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της αγοράς, αφού ανέλυσαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος, ο οποίος απειλείται με κατάρρευση, πρότειναν στους μεταφορείς να αναστείλουν για μια εβδομάδα τις κινητοποιήσεις, ώστε να τροφοδοτηθεί η αγορά και οι ίδιοι από την πλευρά τους να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος και να αποσαφηνιστούν ακόμη περισσότερο τα επίμαχα σημεία των διαβεβαιώσεων του υπουργού Μεταφορών σχετικά με το αναπτυξιακό, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οι μεταφορείς ωστόσο, σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό τους στέλεχος, δεν έδωσαν άμεση απάντηση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι εννέα πρόεδροι των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα. Έτσι αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση τη Δευτέρα των εννέα προέδρων, προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση και να ληφθούν αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των εκπροσώπων του εμπορίου και της αγοράς, θα ζητηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν την παρέμβασή του για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασιλης Κορκίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως "αν δεν λυθεί το θέμα σήμερα, η αγορά αύριο θα έχει νεκρώσει".

Στο μεταξύ, οι πρώτες σκιές άρχισαν να εμφανίζονται μεταξύ των συνδικαλιστών των μεταφορέων, καθώς η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από το επίσημο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και έχει πάει στα χέρια της αυτοαποκαλούμενης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, έχει παραμεριστεί το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της οποίας Γιώργος Τζωρτζάτος προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες, ώστε να μην εκτεθεί ο κλάδος.


Παραλίγο τραγωδία στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας

Σύμφωνα με συνδικαλιστή των μεταφορέων, το βράδυ του Σαββάτου στην αερογέφυρα της Θηβών, επί της Εθνικής Οδού, είχαν συγκεντρωθεί μεταφορείς που διαμαρτύρονται. Τη στιγμή που διερχόταν επιταγμένο φορτηγό με 85 χιλιόμετρα την ώρα, του πέταξαν ένα τσιμεντόλιθο, ο οποίος έσπασε το παρμπρίζ από την πλευρά του συνοδηγού, που ευτυχώς δεν καθόταν κανείς. Ο οδηγός κατάφερε με δυσκολία να σταματήσει το βαρύ όχημα και έτσι δεν σημειώθηκε κανένα δυστύχημα στην εθνική.

Ενταση στη Θεσσαλονίκη

Το πρωί προκλήθηκε μικροένταση στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, εμπόδισαν φορτηγά και βυτιοφόρα να βγουν από τα διυλιστήρια. Ωστόσο, με τη συνοδεία περιπολικών, τα βυτιοφόρα εξήλθαν από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, αλλά οι μεταφορείς-απεργοί τα ακολούθησαν, προκειμένου να τα σταματήσουν στα διόδια Μαλγάρων. Τελικά, με τη βοήθεια της αστυνομίας, πέρασαν από τα διόδια και κατευθύνθηκαν στην Κατερίνη, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός. Οι απεργοί καταγγέλλουν ότι τα συγκεκριμένα βυτιοφόρα ήταν υπέρβαρα και γι’ αυτό τα ακολούθησαν μέχρι τα διόδια, όπου υπάρχει πλάστιγγα (ζυγαριά) για μεγάλα οχήματα.

Παραμένουν τα μπλόκα

Την ίδια ώρα παραμένουν στα μπλόκα πάνω απο 650 φορτηγά. Βρίσκονται παραταγμένα στη Μεταμόρφωση, στα Διόδια Ελευσίνας, στην εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της ΠΕΤΡΟΛΑ, στα διόδια Καλαμακίου, στην Ποσειδώνος, στο ύψος της Γλυφάδας, στην Αθηνών- Σουνίου στον κόμβο Μαρκοπούλου, στη συμβολή Αλίμου και Βουλιαγμένης, στη λεωφ. Λαυρίου, στο Σχιστό και στη λεωφ. Χασιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com