Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη του Θανάση Καλαβρή στο Στενιώτη

Εχθές το ιστολόγιο του Στενιώτη δημοσίευσε τη συνέντευξη που πήρε στον υποψήφιο Δήμαροχ κο Θανάση Καλαβρή. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας των ατόμων που διαχειρίζονται το ιστολόγιο αυτό, κατάφεραν να κάνουν μία συνέντευξη πάρα πολύ καλή με ερωτήσεις εφ' όλης της ύλης. Εμείς έχουμε να πούμε στα άτομα αυτά συγχαρητήρια και αναδημοσιεόυμε αυτούσια την συνέντευξη όπως υπάρχει αυτή στο steniotis



Κ.Καλαβρή σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρότασης μας να φιλοξενήσουμε μια συνέντευξη σας εφ όλης της ύλης.

1)Στο άκουσμα ενός διευρυμένου δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, εκδηλώσατε αμέσως το ενδιαφέρον σας και στείλατε επιστολές σε πολίτες από το νέο δήμο για να γνωστοποιήσετε την πρόθεση σας. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Πράγματι , σχετικά γρήγορα έστειλα σε όλους τους δημότες μια επιστολή με την οποία εξέφραζα κάποιες σκέψεις με το πώς προτίθεμαι να πολιτευτώ. Να σας θυμίσω ότι και πριν από αυτήν την επιστολή είχα στείλει μια ακόμη με την οποία καλούσα τις τοπικές κοινωνίες να στηρίξουν δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίων δημάρχων, σκέψη μου ήταν να στηθούν κάλπες για την επιλογή υποψηφίων Δημάρχων, καθώς έτσι αναπτύσσεται ο πολιτικός διάλογος και τελικά αποκτά νόημα η πολιτική. Και με τις δύο επιστολές μου θέλησα να δώσω το έναυσμα για έναρξη πολιτικών συζητήσεων και ζυμώσεων, να στρέψω την τοπική πολιτική κουβέντα στα ουσιώδη ,να προκαλέσω την ανάπτυξη γόνιμου πολιτικού διαλόγου γιατί αυτό είναι τελικά που με αφορά και θεωρώ ότι έχει ανάγκη ο τόπος.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει τις τοπικές εκλογές να διεξάγονται με άλλα κριτήρια και συνηθίζουμε να αφήνουμε στην άκρη επιχειρήματα , σκέψεις και οράματα , εγώ όμως βρίσκομαι στην πολιτική γιατί αυτά με εμπνέουν και μου δίνουν κουράγιο, εάν καταφέρω να στρέψω την συζήτηση στα ουσιώδη θα θεωρήσω ότι έχω επιτύχει. Για αυτό λοιπόν προσπαθώ με τις όποιες δυνάμεις μου να κάνω πράξη αυτές τις αρχές μου , οι επιστολές στο πλαίσιο αυτό εντάσσονταν.

2)Παρότι διεκδικήσατε το δήμο Μεσσαπίων σε προηγούμενες εκλογές και βρεθήκατε ηττημένος τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα κερδίσετε σε ένα διευρυμένο δήμο;Το 2002 πράγματι ηττηθήκαμε στις εκλογές για το Δήμο Μεσσαπίων , τα αίτια της ήττας τότε ήταν πολλά. . Τους λόγους της ήττας αυτής προσπάθησα στο μέτρο του δυνατού σήμερα να τους εξαλείψω. Πέραν όμως τούτου θεωρώ ότι όλη η στάση μου τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση του Δήμου Μεσσαπίων , ο τρόπος που άσκησα τα καθήκοντά μου τότε αλλά και η μετέπειτα πορεία μου ως νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης με όπλισαν με περισσότερη ωριμότητα και γνώση ώστε να ανταποκριθώ στην επερχόμενη εκλογική μάχη με επιτυχία. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι πολλά από τα άξια αυτοδιοικητικά στελέχη που το 2002 βρίσκονταν σε αντίπαλο στρατόπεδο τώρα έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους μαζί μου και σίγουρα η παρουσία του συνδυασμού μας από την άποψη αυτή θα είναι πιο ισχυρή. Από το βήμα δε αυτό θα ήθελα και δημοσίως να τους ευχαριστήσω για την υπέρβαση που έχουν πραγματοποιήσει και βρίσκονται στο πλευρό μου.


3)Πριν ακόμα αρχίσει η μάχη για το χρίσμα βρέθηκε με αυτό ο κ. Μπουροδήμος. Πως νοιώσατε και πως απαντάτε σε αυτό;Δυστυχώς, οι διαδικασίες που διακήρυττε το ΠΑΣΟΚ ότι θα ακολουθήσει δεν τηρήθηκαν σε καμία περίπτωση. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο ενώ το κόμμα είχε καλέσει τους διεκδικητές του χρίσματος για μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής του υποψηφίου Δημάρχου να προβαίνει ο κ. Μπουροδήμος σε ανακοινώσεις ότι πήρε το χρίσμα . Πριν δηλαδή καν γίνει η πρώτη συνάντηση μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος δεν επιτρέπεται να δηλώνει κανείς ότι πήρε το χρίσμα , έστω και εάν πράγματι το είχε από τα αποδυτήρια, είναι το ελάχιστο άκομψο. Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρώ ότι τα χρίσματα πλέον δεσμεύουν τις τοπικές κοινωνίες ή τις καθοδηγούν , δικός μου στόχος εξ αρχής ήταν και είναι να συγκροτήσω ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με άξια στελέχη όλων των παρατάξεων , έτσι θα πολιτευόμουν και με το χρίσμα ,έτσι πολιτεύομαι και σήμερα και μάλιστα περισσότερο ελεύθερος.

4) Λίγο πολύ τα προβλήματα του δήμου μας είναι γνωστά. Ποια θεωρείτε εσείς ως μεγαλύτερα και πως θα τα αντιμετωπίσετε;Ο νέος Δήμαρχος όπως και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά και δύσκολα προβλήματα
Αρχικά όμως θα αφιερώσω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου προκειμένου οι νέες διοικητικές ρυθμίσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να αφομοιωθούν στην πράξη ώστε η διοίκηση να καταστεί άκρως παραγωγική και αποτελεσματική .Στην πορεία με αποφασιστικά και δραστικά μέτρα θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα καταρχήν της ύδρευσης της Μεσσαπίας και ταυτόγχρονα θα σχεδιάσουμε και προχωρήσουμε για την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού κέντρου για τουρισμό τεσσάρων εποχών που τόσο ανάγκη το έχει η Δίρφυ . Μεγάλη μάχη θα πρέπει να δώσουμε και στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη δηλαδή στα ζητήματα καθαριότητας και εξυπηρέτησης των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου ενώ πρωταρχική θέση στη δική μας διακυβέρνηση θα έχει η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία.


5) Οι νέοι δεν ασχολούνται ενεργά τις εκλογές και τη πολιτική. από την πλευρά σας εσείς τι θέσεις θα πάρετε σε διαφόρους τομείς για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον της νεολαίας;
Πράγματι η νεολαία τα τελευταία χρόνια αποστασιοποιείται ,εγώ το μόνο που στην πράξη δύναμαι να κάνω αποζητώντας τη συμμετοχή της νεολαίας στη παρούσα προεκλογική περίοδο είναι να δώσω λόγο και θέση στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο σε πολλά νέα άτομα ώστε να δείξω εμπράκτως την εμπιστοσύνη μου στη νέα γενιά. Με την ανακοίνωση του συνδυασμού θα δείτε και εσείς ότι προτάσσω την συμμετοχή νέων ατόμων και κατέρχομαι στις εκλογές με μια ομάδα νέων παιδιών άξιων και δυναμικών που μπορούν να κάνουν την διαφορά .Μετά τις εκλογές οι δυναμικές δράσεις σε τομείς όπως ο αθλητισμός , ο πολιτισμός και η απασχόληση θα μας φέρουν πιο κοντά στην νέα γενιά.

6)Ποια είναι τα σχέδια σας για το χωριό μας τη Στενή που από τουριστικής πλευράς έχει μείνει πίσω;Η Στενή μπορεί να γίνει η ατμομηχανή του τουρισμού στο νέο Δήμο. Άμεση προτεραιότητά μου θα είναι η ευρύτερη τουριστική προβολή της , η εξασφάλιση πόρων για έργα υποδομών και η αξιοποίηση κονδυλιών για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξή της ώστε να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών .

7)Ακούγεται ότι είστε ο κυρίαρχος των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους πιστεύετε ότι σας δίνει ένα προβάδισμα το πλεονέκτημα αυτό;
Δεν θεωρώ ότι την σημερινή εποχή με την ευρύτατη διάδοση του ιντερνετ κάποιος μπορεί να χαρακτηριστεί κυρίαρχος των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης . Οι πηγές πληροφόρησης είναι πλέον αμέτρητες και δεν δύναται να ελεγχθούν από κανέναν , εξάλλου θεωρώ ότι με ευνοεί να αναπτύσσεται ένας γόνιμος και ευρύτατος διάλογος μέσω του ιντερνετ για τα τοπικά ζητήματα.

8)Τέλος ακούγονται πολλά κακοπροαίρετα σενάρια για τη στελέχωση του συνδυασμού σας και τον αριθμό των υποψηφίων. Τι έχετε να απαντήσετε σ’αυτά;Ο συνδυασμός μας μέχρι αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό και πολυφωνία , έχουμε κατορθώσει να είμαστε πέρα και πάνω από τα κόμματα για το καλό του τόπου και έχουμε συνενώσει υγιείς δυνάμεις από όπου και εάν προέρχονται. Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων έχω να επισημάνω ότι ήδη έχουμε συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό συμβούλων για την κάθοδο στις εκλογές και σχεδόν έχουμε ολοκληρώσει τα ψηφοδέλτια και των τοπικών συμβουλίων στα περισσότερα διαμερίσματα του νέου δήμου , επίσημα το πλήρες ψηφοδέλτιό μας όμως για λόγους ευκολονόητους θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο όπως εξάλλου θα συμβεί για όλους τους συνδυασμούς.

9)Η τοπική οργάνωση της Ν.Δ των Μεσσαπίων ακούγεται ότι θα σας στηρίξει στις ερχόμενες εκλογές και ότι η αντίστοιχη οργάνωση της Δίρφυς θα στηρίξει τον κ. Ψαθά. Πως κρίνετε αυτές τις αποφάσεις;
Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας που με εμπιστεύτηκαν και εξέφρασαν και δημοσίως την στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Πέρα από αυτό όπως σε κάθε εκλογές έτσι και στις επερχόμενες ,ομάδες πολιτών ή και μεμονωμένα άτομα επιλέγουν αυτόν που κρίνουν ότι τους εκφράζει , εγώ δεν βρίσκομαι εδώ για να κρίνω κανέναν αλλά βρίσκομαι εδώ για να πείσω για τις ικανότητες τόσο τις δικές μου όσο και του συνδυασμού μου να διοικήσουμε το Δήμο προς όφελος όλων των δημοτών χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την πρόσκλησή σας και την φιλοξενία σας στην εξαιρετική και πρωτότυπη ηλεκτρονική σας εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com