Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Βγαίνει σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία του 15χρονου

Η αυλαία στην πολύκροτη  δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο  του 2008 στα Εξάρχεια, πέφτει σήμερα με την ανακοίνωση της απόφασης δικαστών και ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας.

Στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, κάθονται οι δυο ειδικοί φρουροί  Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, οι οποίοι από τον περασμένο Ιούνιο έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, λόγω παρέλευσης του 18μηνου του ανώτατου ορίου προφυλάκισης που ορίζει η νομοθεσία.

Το δικαστήριο συνεδριάζει σήεμρα μετά από αναβολή  που είχε δοθεί στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης έχει προτείνει την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και την ενοχή του Βασίλη Σαραλιώτη για συνέργια στην πράξη του συναδέλφου του.

Σε περίπτωση  που το δικαστήριο υιοθετήσει πλήρως την εισαγγελική πρόταση, τότε ο  Ε. Κορκονέας αντιμετωπίζει ποινή  ισόβιας κάθειρξης, ενώ ο Β. Σαραλιώτης αντιμετωπίζει κάθειρξη από δέκα έως είκοσι χρόνια.

«Θέλω να πω ότι  λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε» είχε πει ο Επ. Κορκονέας, στην απολογία του. «Τα θύματα είμαστε εγώ και αυτός, το παιδί και εγώ, πεθαίνω κάθε μέρα, κάθε λεπτό, οι οικογένειές μας σίγουρα πονάνε» είχε αναφέρει κλαίγοντας με λυγμούς.

Από την πλευρά του ο Β. Σαραλιώτης, απολογούμενος  ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, είχε εκφράσει την θλίψη του για ότι συνέβη και επανέλαβε ότι δεν φταίει για την πράξη του συγκατηγορούμενου του που έκοψε το νήμα της ζωής του αγοριού.

Όπως είπε ο  κατηγορούμενος, αφού δέχθηκαν επίθεση - όντας πεζοί με τον συνάδελφο του στον πεζόδρομο της Τζαβέλα - από τους συγκεντρωμένους νεαρούς, ο ίδιος έριξε δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης ώστε να μπορέσουν να οπισθοχωρήσουν και ότι αμέσως μετά άκουσε τους πυροβολισμούς του Κορκονέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com