Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Κατάλαβαν μείωση απουσιών και έκαναν καταλήψεις Εγκύκλιος ανάβει τα αίματα των μαθητών και αναγκάζει την υφυπουργό να παρέμβει Διαβάστε περισσότερα:

aΕνα «μπέρδεμα» με τις απουσίες στα σχολεία αναστάτωσε χθες την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας και συνδέθηκε με καταλήψεις που ξεκίνησαν στην επαρχία. Μια εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία οδήγησε πολλούς εκπαιδευτικούς και μαθητές στο συμπέρασμα ότι γίνεται προσπάθεια μείωσης των απουσιών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση σε σχολεία της Αθήνας, ενώ προβλήθηκε ως ένα από τα κύρια αιτήματα των μαθητών που έχουν ήδη προχωρήσει σε καταλήψεις 40 σχολικών συγκροτημάτων στην Αχαΐα.

Το θέμα ξεκαθάρισε όταν επενέβη η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία και διαβεβαίωσε μαθητές και γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας «δεν έχει καμία πρόθεση αλλαγής του ορίου απουσιών για τους μαθητές». Οπως εξήγησε, το υπουργείο Παιδείας είχε αυξήσει τον αριθμό των απουσιών την περυσινή σχολική χρονιά κατά 30% λόγω της γρίπης Η1Ν1. Εφέτος που δεν υφίσταται το θέμα των εκατοντάδων απουσιών μαθητών από τα σχολεία τους λόγω της νόσου, το υπουργείο Παιδείας έστειλε νέα εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι οι δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών θα υπολογίζονται με βάση το καθεστώς που ίσχυε πρόπερσι. Δηλαδή οι μαθητές των Λυκείων δικαιούνται να κάνουν 64 δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες απουσίες. Από την πλευρά τους, οι μαθητές εξέλαβαν την εγκύκλιο αυτή ως απόπειρα μείωσης των απουσιών τους και έσπευσαν σε αποφάσεις περί κινητοποιήσεων. Πάντως, το θέμα των απουσιών θα εξεταστεί από το υπουργείο Παιδείας εν όψει των αλλαγών που θα γίνουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Και αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί η κατάθεση πλαστών εγγράφων από τους γονείς των μαθητών στο τέλος της σχολικής χρονιάς προκειμένου να δικαιολογήσουν απουσίες που έγιναν στη διάρκειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com