Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο

 Θα υπολειτουργεί αύριο ο δημόσιος τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.
   Για "ένα νέο γύρο κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων", κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ, και καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.
   Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στο δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις
συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.
   Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί συζήτηση σε βάθος με την ΑΔΕΔΥ για ένα δίκαιο, ενιαίο μισθολόγιο. Δεν γίνεται να συνεχίσει να υπάρχουν τεράστιες ανισότητες σε υπαλλήλους που εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία, τόνισε. Στόχος είναι, είπε, το μισθολόγιο, να αντανακλά τις δεξιότητες, την παραγωγικότητα, το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει σίγουρα για τους νεοεισερχομένους.
   Συμβολική κατάληψη
   Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΙΚΑ Ανω Λιοσίων πραγματοποίησαν από τις 8.30 έως τις 10 το πρωί σήμερα 100 περίπου ασφαλισμένοι, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο στον τομέα των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όσο και στο διοικητικό προσωπικό.
   Σύμφωνα με εργαζόμενους στο υποκατάστημα, το τελευταίο διάστημα αποχώρησαν επτά άτομα, γιατροί και διοικητικοί, μετά τη λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, οι οποίες δεν ανανεώθηκαν με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις στη λειτουργία του.
   Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που πραγματοποίησαν την συμβολική κατάληψη, δήλωσαν ότι θα υπάρξει και συνέχεια εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com