Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ




ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ
 Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και την....

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου το πρωί, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και πολλούς Κληρικούς εκ Χαλκίδος, Ψαχνών και εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, αλλά και πλήθους ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι με πολλή αγάπη συμπαρίστανται στο μικρό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας μας, αφού η αγάπη και τα αισθήματα της φιλοξενείας στο πρόσωπο της Γερόντισσας Χριστοδούλης, είναι πάντοτε έκδηλη.
Προς το τέλος του Εσπερινού, προσήλθε στην Ιερά Μονή και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, οοποίος συμπροσευχόμενος ακολούθησε την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και παρακολούθησε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου.
Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2010, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ. Διονύσιος, συλλειτουργούντων αρκετών Ιερέων εκ της Χαλκίδος και Κορίνθου, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν καλλίφωνοι Ιεροψάλτες, υπό την διεύθυνση του π. Αναργύρου Στουραΐτη - Εφημερίου της Ενορίας των Πολιτικών.
Κατά το διήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως τέθηκε προς προσκύνηση από τους πιστούς η Τιμία Κάρα του αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, την οποία μετέφερε ο Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυμάλλη Ψαχνών, ενώ και αυτή η Εορτή καλύφθηκε ραδιοφωνικά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com