Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η GOOGLE ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΑΥΤΟΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η αμερικανική εταιρεία παροχής Ίντερνετ Google ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πως έχει δρομολογήσει τη δοκιμή τελείως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων, τα οποία είναι «αυτοκατευθυνόμενα» και ήδη έχουν διασχίσει από τη μία άκρη στην άλλη την Καλιφόρνια...

«Τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητά μας, που καθοδηγούνται από δημιουργημένα προγράμματα, έχουν μετακινηθεί από την έδρα μας στο Μάουντεν Βιου της Σάντα Μόνικα, έως το Χόλιγουντ Μπουλεβάρ στο Λος Άντζελες. Κατέβηκαν από την Λόμπαρντ Στριτ στο Σαν Φρανσίσκο (γνωστή για τις κατωφέρειές της και τις στροφές της), διέσχισαν τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, διέσχισαν την παραλιακή οδό κατά μήκος του Ειρηνικού και έφθασαν έως τη Λίμνη Ταχόε», εξηγεί μηχανικός της Google στο επίσημο μπλογκ της εταιρείας.

Συνολικά έχουν διανύσει πάνω από 224.000 χλμ τονίζει ο Σεμπάστιαν Θρέν, που παρουσιάσθηκε στην Ευρώπη ως συνεφευρέτης του συστήματος των φωτογραφικών χαρτών Street View.

Για την Google, η πρωτοβουλία τούτη «είναι σε εντελώς πειραματικό στάδιο» και στόχο έχει «να βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά ατυχήματα, να εξοικονομήσει χρόνο και να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα, αλλάζοντας θεμελιακά τη χρήση του αυτοκινήτου».

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης είναι έξι Prius της Toyota και ένα Audi TT. Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με βιντεοκάμερες και έναν λήπτη λέιζερ, που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται την κυκλοφορία γύρω τους, καθώς και με λεπτομερείς χάρτες προκειμένου να φθάνουν στον προορισμό τους.

Ο ιντερνετικός γίγαντας τονίζει πως για λόγους ασφαλείας πίσω από το τιμόνι βρίσκεται πάντοτε ένας οδηγός, ώστε όταν καθίσταται αναγκαίο να αναλαμβάνει την οδήγηση του οχήματος, ενώ επιβαίνει πάντοτε και ένας προγραμματιστής για να επιβεβαιώνει την ορθή λειτουργία του συστήματος, ενώ σε κάθε περίπτωση ενημερώνεται και η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com