Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Θανάσης Καλαβρής: «Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα»

«Είμαι καλά. Είμαι καλά παρά τους ευγενείς πόθους των άσπονδων πολιτικών μου φίλων που με ήθελαν βαριά άρρωστο»… με αυτά τα λόγια, άνοιξε την προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσαπίων – Διρφύων Θανάσης Καλαβρής, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που πραγματοποιήθηκαν χθες, λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ.
Πλήθος κόσμου, φίλοι, γνωστοί και συμπαραστάτες στο όραμα του κ. Καλαβρή, είχαν κάνει κυριολεκτικά κατάληψη στον δρόμο μπροστά από το εκλογικό κέντρο, από πολύ νωρίς. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η Αστυνομία είχε κλείσει την κεντρική είσοδο για τα αυτοκίνητα και πολύ αργότερα, μετά το πέρας των εγκαινίων, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.
Μια ομιλία ήθους, εντιμότητας, ειλικρίνειας, ανθρωπιάς, απευθυνόμενη σε Διρφύους και Μεσσαπίους, όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναφέροντας παράλληλα την ετών πορεία του στην κοινωνική δράση, στην τοπική Αυτοδιοίκηση και την πολιτική, με συνείδηση της ευθύνης απέναντι στις προσδοκίες των ανθρώπων και με προσήλωση στις αρχές και τα οράματά τους για μια δίκαιη κοινωνία, για έναν Δήμο προόδου με ανθρώπινο πρόσωπο.
Αναφερόμενος στο συνδυασμό και τα μέλη που τον απαρτίζουν, τόνισε πως η ακαταπόνητη προσπάθεια των τελευταίων μηνών για την συγκρότηση ενός δυναμικού εκλογικού συνδυασμού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, εγκαινιάζοντας με τους συνεργάτες του το ξεκίνημα ενός νέου αγώνα «Ενός αγώνα που θα δώσουμε όλοι εμείς που απαρτίζουμε τον συνδυασμό με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, αδέσμευτη και ανεξάρτητη κρίση αφού όλοι έχουμε αφήσει στην άκρη τις κομματικές ταμπέλες. Είμαστε μέλη ενός ανεξάρτητου, αδέσμευτου και ακομμάτιστου συνδυασμού που έσμιξε τον νεανικό ενθουσιασμό με την εμπειρία και την σωφροσύνη των μεγαλύτερων»…
Σχετικά με τον «Καλλικράτη», άδραξε της ευκαιρίας και ανέφερε πως ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, θα αφήσει πίσω και τα δώδεκα χρόνια διακυβέρνησης των δύο Δήμων, Διρφύων και Μεσσαπίων, από τις ίδιες Δημοτικές παρατάξεις. «Δώδεκα χρόνια διακυβέρνησης για τα οποία, αποζητώντας εύκολη αντιπολιτευτική κριτική, θα είχαμε πολλά να πούμε. Επειδή όμως βλέπουμε μπροστά, παραλείπουμε λάθη, παραλείψεις, αστοχίες και στεκόμαστε στα έργα που μας παραδίνουν, τα οποία θα αποτελέσουν τα υπάρχοντά μας για την οικοδόμηση του νέου Δήμου».
Αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο αυτό θεσμό, τον Καλλικράτη λέγοντας πως είναι μία πρόκληση για ένα μοντέλο ανάπτυξης, τονίζοντας συνάμα πως απαιτούν να γίνει όχημα προόδου και αναγέννησης του τόπου, να γίνει το εργαλείο για τη δημιουργική συνένωση των δύο περιοχών της Δίρφυς και της Μεσσαπίας.
Στο άμεσο πρόγραμμα του συνδυασμού, κάνοντας μια σύντομη αναφορά, ο κ. Καλαβρής τόνισε πως είναι μεταξύ άλλων η ολοκληρωτική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της περιοχής, η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η άμεση απορρύπανση όλων των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας στο σημείο αυτό πως η ΛΑΡΚΟ δεν είναι εχθρός αλλά σύμμαχος για την τοπική ανάπτυξη και με καλόπιστες προσπάθειες, θα μπορέσει να μετατραπεί σε έναν κοινωνικό εταίρο. Αναφέρθηκε και στην επέκταση και αναβάθμιση των ΤΕΙ, όπου αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης η μείωσης σχολών. Φυσικά θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθεί και στη γη της Δίρφυς και της Μεσσαπίας, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ζουν από αυτήν, λέγοντας πως ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των αγροτών.
Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος αφού παρουσίασε έναν-έναν ξεχωριστά τους υποψήφιους του συνδυασμού του, κυριολεκτικά χάθηκε στις αγκαλιές και τις ευχές των υποστηρικτών του που έσπευσαν να του ευχηθούν καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com