Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Αναβαθμιστήκαμε- 24άρα σύνδεση στην Στενή


Τα 24 Mbp/s του ΟΤΕ τα περιμέναμε καιρό στο χωρίο μας όπως και σε άλλα χωριά του δήμου . Εδώ και λίγες μέρες έχει "έρθει" και μπορούμε σχεδόν όλοι να αναβαθμιστούμε στα 24 mbp/s κοινώς 24άρα όπως είθισται να λέγεται . Μετά από αναμονή ετών θα έλεγα και αρκετές νοίξεις στον ΟΤΕ .
Ο σκοπός του άρθρου πέρα από την ενημέρωση έχει να κάνει και με έναν μίνι οδηγό για το πως θα δείτε αν έχετε 24 αλλά και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσετε για να αναβαθμιστείτε.
 • Όσοι έχετε ακόμη τα 2mbp/s θα πρέπει να κάνετε μια αίτηση στον ΟΤΕ ή να πάτε σε κάποιο κατάστημα Γερμανός (πράγμα που δεν το συνιστώ) ή τέλος να κάνετε ένα τηλέφωνο στο 13888(το παλιό 134) . Κατόπιν θα περιμένετε μερικές μέρες ενώ κανονικά δεν θα μείνετε χωρίς ίντερνετ παρά κάποιες ώρες μόνο όσο διαρκεί η διαδικασία της αναβάθμισης .
 • Όταν όλα πάνε καλά και αναβαθμιστείτε δεν πρέπει να πειράξετε τίποτα από τον εξοπλισμό και τις ρυθμίσεις  εκτός αν έχετε παλιό modem-router το οποίο δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο ADSL2+ (τα 24) αλλά μην ανησυχείτε καθώς ο ΟΤΕ πιθανών θα σας δώσει και καινούργιο modem-router ιδανικό για την σύνδεση , αν και εγώ σας συμβουλεύω αν σας περισσεύουν περίπου 40 με 50 ευρώ να πάρετε κάποιο καλύτερο ή να ζητήσετε να σας αποστείλουν router speedtouch με την αναβάθμιση ..
 • Όλα καλά μέχρι εδώ έχουμε τον εξοπλισμό και δουλεύει . Πως θα δούμε τώρα σε τι ταχύτητα συγχρονίζουμε ; είναι απλό . Κάνουμε τα εξής :
 1. Πάμε στην έναρξη και αν έχουμε windows 7 ή windows vista (svista) στο πεδίο της αναζήτησης γράφουμε cmd το βρίσκει και το κλικάρουμε να ανοίξει, αν έχουμε xp πάμε έναρξη->προγράμματα-> και κάπου εκεί θα δούμε ένα πρόγραμμα που λέγεται γραμμή εντολών ή command prompt.
 2. Στην μαύρη οθόνη που ανοίγει η γραμμή εντολών πληκτρολογούμε με μικρά γράμματα και αγγλικά ipconfig
 3. Μετά κάπου θα δούμε μια πρόταση που θα γράφει προεπιλεγμένη πύλη ή (default getway) και θα έχει δίπλα κάτι αριθμούς στην μορφή 192.168.1.1 ή 192.168.1.2(συνήθως αυτοί οι δυο είναι)
 4. Μετά παίρνουμε τον αριθμό αυτό όπως είναι και τον βάζουμε στον firefox ή ότι άλλο χρησιμοποιείτε στην μπάρα που γράφουμε τις διευθύνσεις και δίνουμε enter
 5. Τις περισσότερες φορές θα μας πετάξει ένα παράθυρο που θα μας ζητάει username και password δοκιμάστε user:admin και pass:12345 αν δεν ανοίξει κοιτάξτε κάτω απο το router στο αυτοκόλλητο που έχει για τα αντίστοιχα στοιχεία , βάλτε τα και αυτό είναι θα μπείτε στο menu του router .
 6. Τέλος ψάξτε κάπου θα γράφει adsl status ή status ή κάτι τέτοιο (σε κάθε συσκευή είναι διαφορετικά )
 7. Εκεί που γράφει ads line στο down είναι η ταχύτητα που έχετε δηλ. 21000 σημαίνει 21mbp/s ενώ 14123 σημαίνει 14mbp/s
 8. Επίσης στην περιοχή των στατιστικών θα δείτε και μία τιμή attenuation , αυτός είναι ο θόρυβος της γραμμής που σημαίνει με τιμές 5-15 θα έχετε καλή σύνδεση, με τιμές 15-35 είτε έχετε κακή καλωδίωση είτε βρίσκεστε μακριά από το κέντρο και σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να πιάσετε 24 mbp/s , ενώ για τιμές >35 καλύτερα να βάλετε πάλι την 2mb/s
Τώρα λοιπόν που είμαστε στο router μπορούμε να κάνουμε τα πάντα δηλαδή να πειράξουμε το ασύρματο και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης. Αν στα στατιστικά δείτε adslline down :22000 ή τιμές πάνω από 2 σημαίνει ότι πιάνετε σχεδόν την μέγιστη ταχύτητα οπότε παίξτε και κανένα joker :)

Τέλος να αναφέρουμε πως ο κόμβος για την στενη είναι στην περιοχή του νεκροταφείου που σημαίνει πως αν είστε στην κάτω στενή με τίποτα δεν θα πιάνετε 24 mbs καθώς για να πιάνετε μέγιστη ταχύτητα θα πρέπει να βρίσκεστε θεωρητικά το πολύ 600 μέτρα σε ευθεία από το κέντρο (νεκροταφείο) .

steniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com