Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Το χρονικό ενός προναγγελθέντος πολιτικού φιάσκου

Επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, όσοι θεωρούσαν αυτονόητη εξέλιξη την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας για τους τρεις παραπεμφθέντες πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, βάσει του οποίου η Βουλή έκρινε τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου ότι θα έπρεπε να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακριτής και εισαγγελέας στο βούλευμα που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, εισηγούνται την παραγραφή του συγκεκριμένου αδικήματος για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλέξανδρο Κοντός.

Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ίδιοι δικαστικοί λειτουργοί εισηγούνται τη συνέχιση της κύριας ανάκρισης για τους συμμετέχοντες που δεν είναι πολιτικά πρόσωπα από την Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.


Να σημειωθεί ότι στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν μπορεί να ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο.



Υπενθυμίζεται ότι ο άκρως επιβαρυντικός όρος της «απάτης σε βάρος του Δημοσίου» είχε προστεθεί τελευταία στιγμή στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ώστε έτσι να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής.

Η παραπομπή των τριών πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας είχε αποφασιστεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής. Μαζί με τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα είχε προταθεί η παραπομπή των επίσης πρώην υπουργών Θοδωρή Ρουσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη. Από την ψηφοφορία της 17ης Νοεμβρίου είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.


Στις 18 Οκτωβρίου οπότε και είχαν ανακοινωθεί τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής, οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την προκαταρκτική επιτροπή, έκαναν, τότε, λόγο για «πολιτική σκευωρία και πασοκικό Βατοgate».


ΝΔ: «Κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ» η εξέλιξη αυτή

Για «κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ παρατηρώντας πως «η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό».


«Η κυβέρνηση επεχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξ αρχής την κατήγγειλε. Η σημερινή πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον, ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός, απ’ τον οποίον διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, οι κύκλοι της ΝΔ. 



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com