Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σχεδόν 3 εκατομμύρια Ελληνες βρίσκονται στο Facebook

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στον εντυπωσιακό αριθμό των 2.838.700 χρηστών του Facebook έφτασε το 2010 η Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η οργάνωση ΝΕΟΙ, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Κάνοντας τον ετήσιο απολογισμό για τη χρήση του Διαδικτύου από νέους οι εκπρόσωποι της οργάνωσης παρουσίασαν χθες στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ολοένα και περισσότεροι Ελληνες γίνονται μέλη του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.
Το 2008 σύμφωνα με την Οργάνωση, ο αριθμός των χρηστών Facebook ήταν 505.000, το 2009 ήταν 1.638.980 και πέρυσι ξεπέρασε τα 2,8 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας σε δύο χρόνια αύξηση 462%!
Η τάση μάλιστα συνεχίζει να είναι αυξητική και οι αριθμοί που παρουσιάζει η οργάνωση έρχονται σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται στις χώρες της Ε.Ε. με χαμηλά ποσοστά διείσδυσης στο Διαδίκτυο.
Οσο η χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα του Facebook μεγαλώνει, τόσο παρατηρείται έξαρση καταγγελιών και παραπόνων στη χρήση του και στην ασφάλεια των στοιχείων. Το 2010, η Οργάνωση ΝΕΟΙ αναφέρει ότι δέχθηκε συνολικά (όχι μόνο για το Facebook) 218 καταγγελίες από τις οποίες, ποσοστό της τάξης του 47% προήλθε από άνδρες ηλικίας 20-36 ετών, 12% από άνδρες 36-49 ετών, 38% από γυναίκες ηλικίας 22-33 ετών και 3% από γονείς.
Ο αριθμός των καταγγελιών για την κακή πλευρά του Ιντερνετ είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με το 2008 και 2009 και μάλιστα σε ποσοστό 100%, με τάση αυξητική. Οι περισσότερες από τις καταγγελίες (72%) που δέχθηκε η Οργάνωση αφορά σε παραβάσεις προσωπικών δεδομένων στο Facebook, το 16% για πορνογραφικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ενώ τα υπόλοιπα ποσοστά αφορούν σεξουαλική παρενόχληση σε προσωπικό ιστολόγιο, καταγγελίες για οικονομικές απάτες μέσω Διαδικτύου και γονείς που ανησύχησαν για τον εθισμό των παιδιών τους με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την αυξημένη χρήση του Διαδικτύου.
«Οι περισσότεροι που προχώρησαν σε καταγγελίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι και επέλεξαν να μην καταγγείλουν το περιστατικό στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ή στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, φοβούμενοι την περαιτέρω έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων», υποστηρίζει η πρόεδρος της οργάνωσης κ. Αννα Ευθυμίου.


kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com