Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πάνε να κλείσουν τις εξεταστικές επιτροπές

Όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, γίνονται δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά τις εξεταστικές επιτροπές, από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου. Με όπλο την παραγραφή για το Βατοπέδι και το πόρισμα-φιάσκο της SIEMENS, προβάλλουν τη δικαιολογία, ότι οι εξεταστικές δεν οδηγούν πουθενά και ότι προφανώς γίνεται περισσότερη ζημιά στο....
πολιτικό σύστημα με την αθώωση των διωκόμενων μέσα από τις επιτροπές, παρά ωφελείται το πολιτικό σύστημα, από όλη αυτή τη διαδικασία.

Υποστηρίζουν δε ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης και ανακίνησης ζητημάτων που αφορούν σκάνδαλα πολιτικών, καθόσον (ακούστε δικαιολογία) τα σκάνδαλα έχουν πλέον τελεσιδικήσει στη συνείδηση του λαού και οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ποιοι πολιτικοί είναι αναμεμειγμένοι. Επομένως (λέμε εμείς) ας μείνουν ήσυχοι οι άνθρωποι να ξεκοκαλίσουν τα χρήματα του ελληνικού λαού και να παριστάνουν και τους κήνσορες στα ΜΜΕ των χορηγών τους, χωρίς να μπορεί κανείς από εμάς να πει ούτε λέξη. Όποιος δε τολμήσει να πει ή να γράψει κάτι εναντίον συγκεκριμένου πολιτικού, που θα το παίζει θρασύτατα ηθικοπλάστης,  θα «φάει» και μια αγωγή μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ, για να πλουτίσει ακόμα πιο πολύ ο άνθρωπος.

Ως αντίδοτο γι’ αυτή την πρόταση ισχυρίζονται ότι στο εξής θα ρίξουν το βάρος να τιμωρείται όποιος πιάνεται επίορκος. Πως άραγε, αφού υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών και η βουλευτική ασυλία;;

Από αυτά εμείς συμπεραίνουμε ότι, το πολιτικό σύστημα, τώρα που στριμώχνεται και εξευτελίζεται, αποφάσισε να μας πετάξει κατάμουτρα ότι «ό, τι έγινε, έγινε»,  τέλος η φθοροποιός ενασχόληση με τα σκάνδαλα των πολιτικών. Καλείται δε ο κάθε πολίτης να καταδικάσει αυτός στη συνείδησή του, όποιον πολιτικό πιστεύει ο ίδιος ότι είναι ένοχος, σύμφωνα με τα κομματικά του κριτήρια και να αθωώσει τους υπόλοιπους. Τέρμα τα αστεία. 

Ε, όχι φίλοι μας. Η διαδικασία των άχρηστων, έτσι κι αλλιώς, εξεταστικών επιτροπών θα πρέπει να συνεχιστεί για δύο λόγους: Πρώτον, για να εξευτελιστείτε όλοι και πλήρως στα μάτια του λαού και δεύτερον, για να αντιληφθεί πλήρως ο λαός την απαξίωση του σάπιου και φθαρμένου πολιτικού συστήματος και την ανύπαρκτη χρησιμότητα σημαντικών θεσμών του.
Προσφέρατέ μας τουλάχιστον αυτό το όφελος και αυτή την ικανοποίηση. 
Μην μας φορτίζετε ακόμα πιο πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com