Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Μετά από ένα χρόνο γεμάτο από απεργιακές κινητοποιήσεις και περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων… η Ελλάδα ετοιμάζεται για περισσότερες αναταραχές, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
«Οι προσπάθειες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα όσων εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών κινδυνεύει να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων από τους οδηγούς ταξί έως τους....
αρτοποιούς», συνεχίζει το άρθρο. Στον κατάλογο, όπως σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα, βρίσκονται επαγγέλματα τα οποία «προστατεύονται με ένα ασφυκτικό πλαίσιο κανονισμών, όπως οι δικηγόροι, οι συγγραφείς, οι μηχανικοί και οι συμβολαιογράφοι».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά το «εγγυημένο ποσοστό κέρδους 30% επί των πωλήσεων» και την «πληθώρα φαρμακείων» στην Ελλάδα «οι τιμές των φαρμάκων είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη». Ανάλογες αναφορές γίνονται και για το επάγγελμα των νομικών. «Στην Ελλάδα υπάρχουν αναλογικά με τον πληθυσμό περισσότεροι δικηγόροι από τις ΗΠΑ, αλλά οι 45.000 δικηγόροι απολαμβάνουν τις υψηλότερες αμοιβές στην Ευρώπη».
Στο άρθρο της Wall Street Journal γίνεται πλήρης αναφορά των απεργιακών κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα και όσων έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες από αυτούς που πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις. Και καταλήγει: «τα μέτρα αυτά απειλούν πολλές από τις μακρόβιες ιερές αγελάδες».


www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com