Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Αφρικανοί κάνουν μεγάλες αγορές με πλαστά ευρώ: Πιστεύεται ότι πρόκειται για μέλη ευρύτατου κυκλώματος

Στα ίχνη πολυμελούς σπείρας Αφρικανών παραχαρακτών, που δρουν ανά δύο σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται πως βρίσκεται η ...ΕΛ.ΑΣ. μετά την καταγγελία που έκανε στην Ασφάλεια Πατρών ένας γνωστός επιχειρηματίας της πόλης ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των χωματουργικών μηχανημάτων ότι του έδωσαν μεγάλο χρηματικό ποσό σε πλαστά χαρτονομίσματα! Είναι το τρίτο περιστατικό σε διάστημα λίγων ημερών, με τα προηγούμενα να έχουν καταγραφεί στην Ξάνθη και τα Γιάννινα!

Ο επιχειρηματίας, που υπήρξε και αθλητικός παράγοντας στην Πάτρα, είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο μήνες διαπραγματεύσεις με δύο πολύ καλοντυμένους Αφρικανούς ηλικίας 28 με 30 χρόνων, πιθανότατα από τη Νιγηρία, οι οποίοι ενδιαφέρονταν για την αγορά μηχανημάτων. Όταν η συμφωνία κλείστηκε, του παρέδωσαν μια βαλίτσα με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ (!), τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν πλαστά! Οι δράστες αναζητούνται, αλλά τα ίχνη τους έχουν χαθεί.




Πιστεύεται, όμως, ότι πρόκειται για μέλη ευρύτατου κυκλώματος που χτυπούν σαν «κομάντος» σε μια πόλη και στην συνέχεια εξαφανίζονται. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένας 44χρονος επιχειρηματίας από την Ξάνθη είχε καταθέσει στο υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας ποσό ύψους 18.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα. Όταν έγινε αντιληπτή η πλαστότητα και ενημερώθηκε η Ασφάλεια Ξάνθης, ο έμπορος ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε ιδέα και υποστήριξε ότι οι 18.000 ευρώ αποτελούσαν προϊόν εμπορικής συναλλαγής με τρίτους, τους οποίους μάλιστα δεν… γνώριζε!

Μετά την υπόθεση της Πάτρας, αποκαλύφθηκε ότι και άλλος ένας επιχειρηματίας, των Ιωαννίνων αυτή τη φορά, είχε πέσει θύμα εξαπάτησης από Αφρικανούς που εμφανίζονταν ως αγοραστές! Μάλιστα, του είχαν αποσπάσει μηχανήματα αξίας 350.000 ευρώ και τον είχαν πληρώσει με χαρτονομίσματα- «μαϊμού»!


eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com