Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Πεδίο μάχης η Κερατέα

Με «βροχή» από πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα, καθώς και με πραγματικές επελάσεις στα τμήματα Τροχαίας και Τάξης, που είχαν σημαντικές «απώλειες» για την αστυνομία, συνεχίστηκε και χθες τα ξημερώματα ο «πόλεμος του ΧΥΤΑ» στην Κερατέα.

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η περιοχή έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κερατέας έπειτα από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων
Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η περιοχή έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κερατέας έπειτα από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων
Λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, περίπου 150 άτομα, σε συνέχεια των σοβαρών επεισοδίων που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο όταν πέφτει η νύχτα στην περιοχή, μετέφεραν το «πεδίο μάχης» στην Τροχαία και στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς και αφήνοντας πίσω τους... συντρίμμια.
Οι νεαροί, πολλοί από τους οποίους, σύμφωνα με την αστυνομία, φορούσαν κουκούλες, με πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια των δύο κτιρίων, προξένησαν σοβαρές ζημιές σε τρία περιπολικά της Τροχαίας και άλλα τρία συμβατικά της Ασφάλειας στο αστυνομικό τμήμα, έσπασαν τις σκοπιές και εξαφανίστηκαν τρέχοντας, χωρίς να συλληφθεί κανείς.
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν και νωρίτερα στο μπλόκο των κατοίκων στη λεωφόρο Λαυρίου.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα επεισόδια πυροδότησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν από το σημείο. Η αντίδραση ήταν άμεση και μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασε πραγματική μάχη, με πετροπόλεμο, μολότοφ και φωτιές.
ΔακρυγόναΗ αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που «έπνιξαν» την περιοχή, καταφέρνοντας να απομακρύνει τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια.
Η κατάσταση ηρέμησε για λίγο, αλλά ξαναφούντωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, η οποία σβήστηκε από τους ίδιους τους κατοίκους.
Ακολούθησε κλεφτοπόλεμος, που κατέληξε στην «επιδρομή» στα κτίρια των αστυνομικών υπηρεσιών.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι τα επεισόδια τα ξεκίνησαν οι συγκεντρωθέντες στο μπλόκο και επισημαίνουν ότι ένα μέρος από αυτούς, που φορούν κουκούλες, δεν είναι κάτοικοι, ενώ εκφράζουν την εκτίμηση ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί.

εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

tv messapia

Watch live streaming video from tvmessapia at livestream.com